Olli Määttä kerää ylistystä - "Edes Koivut eivät pelanneet noin hyvin 19-vuotiaana" | NHL

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 26/04/2018
Jaa tämä...

Joukkuetoverit kehuvat kilpaa suomalaispakki Olli Määttää.

Suomen NHL-sensaatio Olli Määttä yllätti koko jääkiekkomaailman ottamalla pelipaikan Pittsburgh Penguinsin tasoisesta huippujoukkueesta. Yllätykset eivät toki jääneet tähän vaan Määttä tahkosi kaikessa rauhassa kerrassaan mahtavan runkosarjan – Sotshin olympialaisista puhumattakaan.

Määttä pelasi keskiviikkona NHL-uransa ensimmäisen pudotuspeliottelun, kun Penguins kohtasi kotijäällään Columbus Blues Jacketsin. Nuorukainen ei ottanut jalkaansa pois kaasupolkimelta vaan pelasi jälleen kerran erinomaisesti. Suomalaispakin pistetili karttui yhdellä syöttöpisteellä, ja samalla hän oli joukkueen ahkerin laukoja 4 vedollaan.

– Tämä on se aika vuodesta, kun pitää laittaa parasta pöytään, Määttä totesi kylmän viileästi Timesonlinelle.

Määtän maanmies Jussi Jokinen kuitenkin hehkutti joukkuetoveriaan oikein urakalla.

– Yleensä suomalaisille vie enemmän aikaa kypsyä. Edes Koivut tai minä emme pelanneet noin hyvin 19-vuotiaana. Se on todella vaikuttavaa, Jokinen sanoi.

Isoja kehuja tuli luonnollisesti myös Määtän pakkiparilta.

– Hän ymmärtää kuinka NHL-pelaajaksi tullaan ja mitä se vaatii. Hänellä on hyvä asenne. Jos hän tekee virheen, hän ottaa opikseen ja menee eteenpäin. Hän on parempi seuraavassa vaihdossa ja pelissä. Hänellä on uskomaton työmoraali, Matt Niskanen kehui.

Veikkaussivut

Twitter: @Veikkaussivut