Oseanian mestaruuskisoissa jälleen hurja teurastus!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 07/05/2015
Jaa tämä...

Oseanian jalkapallomestaruudesta taistellaan Papua-Uusi-Guineassa.

Tyynenmeren mestaruusturnauksessa Papua-Uudessa-Guineassa nähtiin lauantai-iltana kaikkien aikojen suurinumeroisin voitto maaottelutasolla, kun Fiji murskasi Mikronesian vaatimattomasti maalein 38-0.

Mikronesian osalta kisaurakka on lähtenyt hieman takkuillen liikkeelle, sillä kahden alkusarjaottelun jälkeen joukkueella on kasassa nolla pistettä maalierolla 0-68.

Avauskierroksella maa hävisi Tahitille 0-30. Viime yönä selkäsaunan puolestaan tarjoili Fidzi, joka mätti peräti 38 reppua mikronesialaisten rysään. Eniten maaleja fidziläisistä tykitti Antonio Tuivuna, joka osui peräti kymmenen kertaa. Mikronesialaiset jäivät Fidziäkin vastaan nollille.

Kyseessä on historiallinen tulos, sillä koskaan aikaisemmin maaottelussa ei ole nähty vastaavanlaista teurastusta. Edellinen maaliennätys oli Australian hallussa, kun maa kaatoi vuonna 2001 Amerikan Samoan lukemin 31-0.

A-lohkon päätöspelissä Mikronesia kohtaa Vanuatun, joka pelasi varsin tasaisessa kamppailussa 1-1-tuloksen Fidziä vastaan, mutta hävisi Tahitille maalein 1-2.

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa ei ole vielä päättänyt, hyväksyykö se 38-0 -tuloksen ennätyskirjoihin. Esteenä saattaa olla se, että turnaus pelataan alle 23-vuotiaiden maajoukkueilla. Oseanian mestaruuskisat pelataan niin sanotuilla olympiajoukkueille, jolloin kokoonpano koostuu nuorista futaajista.

Myös Viron jalkapallocupissa valtavia maalijuhlia

Oseanian mestaruuskisat eivät ole ainoa tapahtuma, jossa tasoerot ovat muodostuneet karmeiksi. Veikkaussivut uutisoi keskiviikkona Viron jalkapallocupin käsittämättömistä murskavoitoista. Suomen etelänaapurissa on nähty samantyyppisiä murskavoittoja.

Huikea jalkapalloviikko huipentuu Suomen aikaa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä pelattavaan jalkapallon naisten maailmanmestaruusturnauksen loppuotteluun. Lue vihje ottelusta USA – Japani.

Mikäli et ole vielä lyönyt vetoa oman suosikkijoukkueesi puolesta, siirry laittamaan vedot sisään Unibetille.

Lue myös:
VIDEO: La Roja voitti Copa American!
VIDEO: Englannin naisille jalkapallon MM-pronssia!

unibet