VIDEO: Tältä näyttää eurooppalainen futiskausi tilastojen valossa

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: AFP
  • 23/04/2018
Jaa tämä...

Eurooppalaiset huippujalkapallosarjat lähestyvät kauden puolivälejä, ja jyvät alkavat pikku hiljaa erota akanoista. Brittilehti DailyMailin urheiluosasto onkin nyt tehnyt kattavan tilastollisen selvityksen siitä missä mennään, kuka on paras missäkin ja mitkä seuroista ovat loistaneet alkukaudella.

Englannin Valioliigasta tilastojen kärkipaikoille ovat kiivenneet Mesut Özil ja Tottenham Hotspurs. Saksalainen, seuratasolla Arsenalia edustava Özil on kaikki Euroopan TOP 5 liigat huomioon ottaen paras pelaaja luomaan joukkuetovereilleen maalipaikkoja. Mies on luonut kauden kahdentoista ensimmäisen Valioliigaottelun aikana peräti 54 maalipaikkaa tovereilleen. Ja jos luo paljon maalintekotilanteita, niin syntyy myös väistämättä maaleja. Näin ollen Özil on myös listaykkönen maalinjohtaneissa syötöissä Euroopan kentillä. Mies on jakanut tällä kaudella 10 passia, jotka Gunners-hyökkääjät ovat jatkaneet maaliin.

Tässä vielä pelintekijän työnäytteitä tältä kaudelta:

Eniten laukauksia kohti maalia tällä kaudella on tällännyt Bundesliiga jättiläinen Bayern München 104 laukauksen potillaan. Arsenalin paikalliskilpailija Tottenham kuitenkin pesee saksalaiset osumatarkkuudessa. Bayern ei nimittäin mahdu edes TOP 10: sisään kun katsotaan joukkueiden laukaisuiden osumaprosentteja. Harry Kanen johtama Hotspurs-hyökkäys on sen sijaan upottanut 57,14 %:n osuma tarkkuudella palloa maalipuiden väliin, mikä oikeuttaa tämän vertailun ykkössijaan.

Näillä miehillä on sihti kohdillaan:

Yksittäisten pelaajien laukaisu hanakkuutta ja tarkkuutta tilastoitaessa kärkipaikoilta löytyy vähemmän yllättäen Cristiano Ronaldo sekä Robert Lewandowski. Tällä kaudella kovassa iskussa olleet maalintekijät jakavat listojen kärkipaikat niin laukauksissa kuin maalia kohti menneissä laukkauksissakin. Lewa vie kuitenkin voiton osumatarkkuudessa mikä on puolalaisella yli 70 %, kun Ronaldo ei mahdu edes kymmenen parhaan joukkoon.

Jos olet kiinnostunut katsomaan lisää tilastoja, niin alla vielä laajempi kattaus alkukauden parhaista joukkueista/pelaajista.

Tänään pelataan jälleen EURO 2016 karsintaotteluja sekä kansainvälisiä ystävyysotteluja. Illan mielenkiintoisin ottelu lienee EM-kisapaikan ratkaiseva ottelu Tanskan ja Ruotsin välillä. Vihje osiostamme löydät illan otteluun vihjeen, ja peliyhtiö Unibetilta hyvät kertoimet vihjeelle. 

Lue myös: 

VIDEO: Näin taipuu Etiopialainen kansantanssi The Gunners-pelaajilta

Wladimir Klitschko – Tyson Fury 29.11. kello 00:00

betsafe mainos
KAIKKI PELIIN CITYN PUOLESTA
betsafe
10 EURON RISKITÖN VETO!
Pelaa