Palaako venäläistähti takaisin Pohjois-Amerikkaan?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Ben
  • 26/04/2018
Jaa tämä...

KUVA: AFP

Veikkaussivujen toimitus | Tuomas 31.5.2015

KHL:ssä pelaavaa Aleksandr Radulovia viedään voimakkaasti takaisin Pohjois-Amerikkaan, maailman kovimpaan kiekkoliigaan. NHL-seura Colorado Avalanche on venäläisen Championat-verkkosivuston mukaan kiinnostunut hankkimaan KHL:n piste- ja syöttöpörssin päättyneellä kaudella voittaneen Radulovin riveihinsä kaudella 2016–2017.

Radulovin agentti vahvisti verkkosivustolle, että Radulov on keskustellut paluustaan NHL:ään Coloradon päävalmentajan Patrick Royn kanssa. Roy on Avalanchen kiekkotoimintojen varapääjohtaja, ja hänellä onkin merkittävä sanavalta pelaajavalinnoissa. Radulovilla ja Roylla on aikaisempaa yhteistä historiaakin, sillä Roy valmensi venäläistähteä Kanadan juniorisarjan Quebec Rempartsissa.

28-vuotias venäläistähti on alun perin Nashville Predatorsin varaus ja hän edusti Nashvilleä kahden kauden ajan vuosina 2006–2008, mutta sen jälkeen hän jätti sopimuskautensa kesken hypäten KHL-ympyröihin. Venäläinen palasi Nashvillen riveihin KHL-kauden päätyttyä keväällä 2012, mutta paluusta ei jäänyt tuleville lapsille kerrottavaa. Muun muuassa hänet, ja seuran toinen pelaaja, Sergei Kotsitsin hyllytettiin kesken pudotuspelien.

NHL-kaukaloista Radulov palasi jälleen takaisin KHL:ään tehden sopimuksen TsSKA Moskovan kanssa. Päättynellä kaudella hän viimeisteli 46 ottelussa tehot 24+47. Radulovin ja moskovalaisjätin sopimus päättyy kuitenkin ensi kauden jälkeen, ja sitten hän on vapaa edustamaan maailman kovimmassa kiekkoliigassa haluaamansa seuraa.

Urallaan Radulov on voittanut muun muuassa useamman maailmanmestaruuden, MM-pronssia, ja kahdesti nuorten MM-hopeaa.

Lähde: Championat