Panathinaikos - Armani Milano 2.1.2014 | Euroliiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 01/02/2014
Jaa tämä...

Juhliiko Panathinaikos täyttä pistepottia italialaisten kustannuksella?

Panathinaikos – Armani Milano (+8 pistettä), merkki 1, kerroin 1,90 Nordicbet

Nordicbetin kertoimet otteluun 1,25 | 4,00 PELAA TÄSTÄ

 

 

Koripallon Euroliigassa jäljellä on vielä kuusitoista parasta joukkuetta, tänään pelataan yhteensä viisi ottelua. Kreikan illassa yhteen iskevät Panathinaikos sekä Italiasta vieraaksi saapuva Armani Milano. Kerroinasettelu vaikuttaa tai oikeastaan hetki sitten vielä vaikutti tässä kohteessa melko mielenkiintoiselta. Tähän otteluunhan on syytä asettaa yksi suuri ennakkosuosikki ja se on Panathinaikos. Kreikkalaisryhmä on oikeastaan jopa valtava ennakkosuosikki, sillä henkilökohtaisesti sanottuna pidän tätä otteluparia etukäteen ajateltuna hyvinkin selkeänä kotijoukkueen kannalta. Armani Milano ei ole millään mittarilla katsottuna Panathinaikoksen tasoinen joukkue. Armani Milano on äärimmäisen epätasaisesti pelaava joukkue. Italialaisryhmä on kylläkin Italian liigan parhaimmistoa, mutta näiden joukkueiden kohdalla voisi käyttää jopa selkeää tasoero -sanaa kotijoukkueen eduksi.

Panathinaikos tunnetaan yhtenä Euroliigan parhaimmista kotijoukkueista – kymmenen edellistä kotiottelua ovatkin tuottaneet kreikkalaisille vaatimattomasti kahdeksan voittoa! Edellisessä kotiottelussaan Panathinaikos murskasi PAOKin 81-61 numeroin. Panathinaikoksen pelaaminen varsinkin kotiotteluissaan on ollut erittäin kaunista katsottavaa. Edellisessä Euroliigan kotiottelussaan Panathinaikos kylläkin hävisi Maccabi Electralle 55-68 lukemin, mutta tuossa ottelussahan periaatteessa panosta ei ollut, sillä molemmat joukkueet olivat selvittäneet jo varmuudella tiensä jatkoon. Panathinaikos ei missään tapauksessa lukeudu Euroliigan mestarisuosikeihin, mutta kotonaan kreikkalaiset ovat osoittaneet pystyvänsä voittamaan oikeastaan kenet tahansa. Kreikassahan kotietu on normaalisti lajissa kuin lajissa merkittävää luokkaa eikä koripallokaan missään tapauksessa tee poikkeusta.

Armani Milano oli viime vuoden lopulla melkoisen pahassa otteluruuhkassa verrattuna Panathinaikokseen, joten italialaisten valmistautuminen tätä ottelua ajatellen ei todennäköisesti ole sujunut parhaalla mahdollisella tasolla. Armani Milanon vieraspeliesitykset eivät ole antaneet muutenkaan syytä juhlaan. Viisi edellistä vierasottelua ovat Armani Milanolle tuottaneet säälittävän yhden voiton. Viimeksi Armani Milano oli Bennet Cantun vieraana täysin vastaantulija, sillä milanolaiset hävisivät 87-72 lukemin. Toisaalta sentään tuossa ottelussahan kentän kaksi parasta pistemiestä olivat milanolaisten pelaajia. Lähtökohtaisesti Panathinaikos nostetaan tässä kohteessa erinomaiseksi pelivalinnaksi. Tasoituksellakin on syytä olettaa kohteen päättyvän oikein, sillä Armani Milanolle näyttää olevan täysi mahdottomuus pelata kaksi tai kolme ottelua putkeen samalla tasolla. Vierasjoukkue tarvitsisi selkeästi enemmän tasaisuutta tekemiseensä, jotta realistisesti Panathinaikostakin vastaan voitosta voisi lähteä taistelemaan.

Veikkaussivut | Tuomas