VIDEO: Jenkkimedia listasi NHL:n parhaat veskarit

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Antti
  • 17/04/2018
Jaa tämä...

NHL:n parhaat maalivahdit

Jenkkimedia Bleacher Report on rykäissyt NHL:n parhaat maalivahdit järjestykseen. Toimittajat ovat käyttäneet veskareiden arviointiin omaa järjestelmäänstä, jossa arvioidaan maalivahtien pelaamista tasaviisikoin ja erikoistilanteissa.

Listan ykkösnimi ei tule varmasti kenellekään NHL:ää seuraavalle yllätyksenä, sillä korkeimmalla korokkeella hymyilee Montreal Canadiensin Carey Price. 28-vuotias kanadalaisveskari on torjunut tällä kaudella 9 ottelua komealla torjuntaprosentilla 93,6.

Pricen jälkeen listan toiselta sijalta löytyy New Jersey Devilsin Cory Schneider, joka on kieltämättä joukkueelleen korvaamaton pelaaja. Kuluvalla kaudella mies on kirjauttanut torjuntaprosentikseen 8 pelissä 91,9.

Listan kymmenen kärkeen on mahtunut ainoastaan yksi suomalainen: Tuukka Rask. Bruins-veskari löytyy kolmannelta sijalta, vaikka alkukausi onkin ollut SaPKo-kasvatille vaikea Bostonissa. Kuuden ottelun torjuntaprosentti on surkea 87,4.

Raskin sijoitus voidaan kyseenalaistaa siinäkin valossa, että Pekka Rinne löytyy listalta vasta sijalta 14. Rinteen paikka olisi listalla ehdottomasti kolmen parhaan joukossa, ja ainakin itse vaihtaisin Raskin ja Rinteen sijoitukset keskenään.

Bleacher Reportin lista koostuu yhteensä 50 maalivahdista. Rinteen ja Raskin lisäksi listalta löytyy Kari Lehtonen (21.), Karri Rämö (27.), Antti Niemi (36.) ja Antti Raanta (43.). Sijoitukset voidaan myös hieman kyseenalaistaa muidenkin suomalaisten osalta…

Tässä vielä listan kymmenen kärki!

1. Carey Price

2. Cory Schneider

3. Tuukka Rask

4. Henrik Lundqvist

5. Braden Holtby

6. Ben Bishop

7. Semjon Varlamov

8. Corey Crawford

9. Sergei Bobrovski

10. Jonathan Quick

Tässä listan ykkösen tyylinäytettä!

Lue myös:

VIDEO: NHL-tähdet kävivät moikkaamassa potilaita lastensairaalassa!

Lista: Parhaat jenkkiurheilijat!