Patrick Marleau saavuttaa hurjan rajapyykin ensiyönä - pelaa 1500:nen NHL-ottelunsa

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Konsta
  • 19/03/2018
Jaa tämä...

Olemme Civic Areenalla Pittsburghissa kesäkuun 21.päivänä vuonna 1997. Käsillämme on tämän vuoden NHL Draft tilaisuus. On toisen varauksen vuoro. San Jose Sharksin GM kuuluttaa 18-vuotiaan Patrick Marleaun nimen. Marleau on jatkanut samalla tiellä San Josen kanssa viime kauteen asti. Täksi kaudeksi osoite muuttui, mutta kunniakas ura jatkuu.

Samana vuonna varattiin peräti 12 suomalaista. Ensimmäisten joukossa Olli Jokinen kolmantena varauksena, sekä Mika Noronen 21.varauksena.

1997 varatut pelaajat alkavat olemaan uransa loppupuolella, mutta uskomattoman pitkiä uria on nähty. Tunnetuimpina vieläkin kiekkoja kahmiva Roberto Luongo 966-, Joe Thornton 1446- sekä Olli Jokinen 1231 NHL-ottelua.  Sekaan mahtuu tietenkin suuria lupauksia, joiden ura ei auennutkaan odotetulla tavalla. Yhtenä esimerkkinä Daniel Tkaczuk Calgary Flamesin kuudes varaus. Tkaczuk ei pelannut NHL:ssä kuin 19 ottelua.

Nyt käsittelemme kuitenkin kanadalaista laitahyökkääjää, joka saavuttaa ensiyönä kunnioitettavan 1500. NHL- ottelun rajapyykin. Näistä otteluista Marleau pelasi peräti 1493 ottelua San Jose Sharksin paidassa. Tälläistä seurauskollisuutta tuskin tullaan enää nykypäivänä näkemään.

Marleaun ensiyön ottelu on seitsemäs uudessa seurassa Toronto Maple Leafsissa, sekä uran 1500 NHL-ottelu. Marleau on 19. kaikkien aikojen pelattujen ottelun listalla. Hän on tasoissa Mike Modanon kanssa, joten ensi yön ottelu oikeuttaa jo sijaan 18.

Marleau on pelannut 1530:sta mahdollisesta ottelusta 1499, joten mies on jättänyt kahdenkymmenen vuoden NHL-uran aikana välistä ainoastaan 31 ottelua! Uskomaton prosentti.

Jos ja kun Marleau jatkaa samalla tahdilla, niin hän ohittaa vielä tällä kaudella  Steve Yzermanin,Brendan Shanahanin, Shane Doanin, Johnny Bucykin, Alex Delvecchion, Jarome Iginlan (jos Iginla ei enään pelaa) sekä Niklas Lidstromin.

Vuoden lopulla näiden miesten ohituksen jälkeen Marleau on sijalla 11. Yksi lisäkausi toisi hänet sijalle viisi, juuri Ron Franciksen taakse. Näyttää siltä, että tätä menoa Jaromir Jagr etenee neljännelle sijalle.

Mielenkiintoinen pointti on se että, Marleau on toinen aktiivi pelaajista Jagrin kanssa jotka ovat pelanneet yli 1500 ottelua. Marleaun entinen seurakaveri Joe Thornton on pelannnut 1451-, Matt Cullen 1370- sekä Zdeno Chara 1370 ottelua. Kukaan muu ei ole ylittänyt ”edes” 1300 ottelun rajapyykkiä. Sedinin veljekset tekevät sen kyllä myöhemmin tällä kaudella.

Marleaun kausi uudessa seurassa on alkanut kohtalaisesti, kun saldona on kolme maalia ja kaksi syöttöpistettä. Tässä kauden ensimmäinen osuma uudessa joukkueessaan! 

Aktiivipelaajien kokonais maalimäärässä Marleau on oikeutettu sijaan kolme 511. maalilla. Edellä Alexander Ovechkin 567:llä täysosumalla. Ykkösenä tietenkin Jaromir Jagr 765:llä suonenvedolla!

Toivomme hienolle pelimiehelle vielä terveitä kausia!

Muista lukea myös laaja NHL kattauksemme!