Patrick Roy Colorado Avalanchen päävalmentajaksi!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 23/04/2018
Jaa tämä...

Maalivahtilegenda Roy korvaa tehtävästä erotetun Joe Saccon.

Patrick Roy, 47, aloittaa Colorado Avalanchen päävalmentajana. Roy on yksi kiekkohistorian parhaista maalivahdeista. Pelaajauransa jälkeen Roy on kerännyt valmennuskokemusta Coloradon juniorijoukkueen Quebec Rempartsin päävalmentajana. Remparts voitti Memorial Cupin eli Kanadan junioriliigojen lopputurnauksen vuonna 2006 Roy alaisuudessa.

Roy edusti Coloradoa pelaajana vuosina 1995-2003. Tuona aikana Colorado voitti Stanley Cupin vuosina 1996 ja 2001. Yhteensä Roy on voittanut Stanley Cupin neljä kertaa. Roy on voittanut kolme kertaa Conn Smythe Trophyn eli pudotuspelien arvokkaimman pelaajan palkinnon. NHL:n parhaaksi maalivahdiksi Roy on valittu niin ikään kolmesti. Hockey Hall of Famen kunniagallerian jäsen Roysta tuli vuonna 2006.

Roy saapuu haastavaan tilanteeseen, sillä Colorado sijoittu tällä kaudella NHL:n runkosarjassa toiseksi viimeiseksi. Positiivista Coloradon kannalta on, että he voittivat NHL-draft arvonnan ja pääsevät näin ollen valitsemaan ensimmäisenä kesän draft-tilaisuudessa.

– Tämä on uskomaton päivä minulle. Tämä on uusi ja jännittävä haaste, jota odotan innolla. Lähes päivälleen 10 vuotta sen jälkeen, kun ilmoitin peliurani lopettamisesta, olen takaisin Denverissä. Toivottavasti fanit ovat yhtä innoissaan kuin minä, Roy kommentoi Coloradon verkkosivuilla.

Veikkaussivut | Oskari Villanen

Twitter: @OskariVillanen