Yleisurheilun MM-kisoissa takana toinen kilpailupäivä!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 23/01/2018
Jaa tämä...

Sunnuntai oli Pekingissä toinen kilpailupäivä.

Lauantaina käynnistyneet yleisurheilun MM-kisat on saatu hyvään vauhtiin. Pekingissä järjestettävä tapahtuma on jo ehtinyt sisältämään muun muuassa miesten maratonin, miesten moukarin ja yhden odotetuimman lajin, 100 metrin matkan.

Miesten moukarin ykkössijan vei Pawel Fajdek. Puolalainen heitti kilpailussa kolme pisintä heittoa. Fajdekin mestaruus ei ollut yllätys, sillä hän lähti kilpailuun suurimpana mestarisuosikkina.

Moukarinheitossa hopeaa sai Tadzikistanin Dilshod Nazarov heitollaan, mikä kantoi 78.55. Puolan Wojciech Nowicki otti puolestaan pronssia samalla tuloksella. Hänen toiseksi pisin heittonsa oli kuitenkin lyhyempi kuin Nazarovin.

Suomen David Söderberg oli komeasti kuudentena, ja puolestaan Tuomas Seppänen sijalla 10.

– Tämä on paras päivä minun urheilu-urallani. En olisi uskonut tätä kuusi viikkoa sitten aloittaessani kovan harjoittelun. Kyllä tämä lämmittää, Söderberg jutteli Ylen haastattelussa.

Miesten sadalla metrillä tuttu mestari

Miesten sadalla metrillä Jamaikan Usain Bolt voitti Yhdysvaltojen Justin Gatlinin yhdellä sadasosalla ja vei maailmanmestaruuden. Tärkeimmässä paikassa Bolt oli loistava. Vaikka Gatlin oli juossut kauden aikana erinomaisesti, hänen juoksunsa hajosi siinä vaiheessa, kun Bolt tuli rinnalle.

Pronssin jakoivat USA:n Trayvon Bromell ja Kanadan Andre De Grasse ajalla 9.92.

Boltin eteneminen loppukilpailuunkaan ei ollut itsestäänselvää. Semifinaali oli mennä pieleen, sillä jamaikalainen kompuroi lähdön alussa. Hän jäi alkuvaiheessa lähes juoksijoiden viimeiseksi, mutta nousi viime hetkellä voittoon ja mukaan loppukilpailuun.

Bolt on voittanut ennätykselliset yhdeksän MM-kultaa. Suinkaan menestyminen ei jamaikalaisen osalta todennäköisesti jää vielä tähän, sillä hän on mukana muun muuassa 200 metrilläkin.

Kuularingissä yhdysvaltalaisjuhlat

Yhdysvaltojen Joe Kovacs jatkoi vakuuttavaa kauttaan voittamalla kuulantyönnön maailmanmestaruuden. Kovacskin parhaimmaksi tulokseksi mitattiin 21.93 metriä.

Kovacsilla on hallussaan kauden kärkitulos ja ”puhdas maailmanennätys” 22.56 metriä. Tulos on kaikkien aikojen tilastossa vasta sijalla kahdeksan, mutta useimmat edellä olevat urheilijat ovat kärähtäneet dopingista.

Kilpailussa toiseksi tuli Saksan David Storl 21.74 metrin työnnöllä ja pronssi meni yllättäen O’Dayne Richardsille Jamaikan ennätyksellä 21.69. Storl oli kilpailun jälkeen todella pettynyt. Hän oli voittanut kaksi edellistä maailmanmestaruutta.

Maanantaina mahtava suomalaispäivä

Maanantai on suomalaisittain erinomainen kilpailupäivä, sillä saamme jännittää useampaa suomalaissuoritusta. Keihästrio hakee Tero Pitkämäen johdolla hakee karsinnasta kolmea loppukilpailupaikkaa. Keihään lisäksi Minna Nikkanen hyppää seipään ja Sanna Kämäräinen puolestaan heittää kiekon karsinnassa. Sandra Eriksson ja Camilla Richardson juoksevat esteiden alkuerissä.

Luonnollisesti suurin mielenkiinto kohdistuu miesten keihään karsintaan. Loppukilpailupaikkaan riitti kaksi vuotta sitten lievä 80 metrin ylitys. Maailmantilastossa päälle 83 metrin heittäneitä löytyy kuitenkin lähes 30 henkilöä, joten loppukilpailupaikkaan saatetaan tällä kerralla vaatia lähemmäs 82 metrin heittoa.

Taistelu maailman nopeimman naisen tittelistä huipentaa kolmannen kilpailupäivän tapahtumat. Jamaikan Shelly-Ann Fraser-Pryce hakee yhdeksättä arvokisavoittoaan. Jamaikalainen pitää hallussaan kauden kärkiaikaa 10.74.

YLE:n lähetys kolmannen kilpailupäivän tapahtumista käynnistyy aikaisin maanantaina kello 4.15.

Peliyhtiö Unibet seuraa yleisurheilun MM-kisojen tapahtumia ensimmäisestä kilpailupäivästä viimeiseen.

Lue myös:
Pekingin MM-kisat: Ensimmäinen kisapäivä!

unibet