SM-liiga jatkaa herrasmiessopimustaan – Jokereiden pelaajia syrjivä käytäntö viranomaisten syyniin

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • 23/03/2018
Jaa tämä...

Viranomaiset tutkivat kyseenalaista toimintatapaa.

Suomen jääkiekkoilijat ry tiedottaa päättäneensä viedä Jokereiden pelaajia syrjivän käytännön Kilpailu- ja kuluttajaviraston käsittelyyn. Keskinäisen sopimuksen mukaan kesken kauden Jokereiden vahvuudessa pelaavia pelaajia ei saa hankkia SM-liigan kaukaloihin.

SM-liigan seuroilla on ollut keskinäinen sopimus, jonka mukaan Jokereissa kauden aloittaneita pelaajia ei saa hankkia kesken kauden. Pelaajayhdistyksen tiedotteen mukaan yhdistyksen edustajat ovat pitäneet asiasta palaveria SM-liigan johtohenkilöiden kanssa.

Pelaajayhdistyksen tiedotteen mukaan asiamies valmistelee seuraavaksi toimenpidepyynnön KKV:lle, sillä SM-liiga on ilmoittanut jatkavansa nykykäytäntöä. SM-liigan sopimus olla hankkimatta Jokereiden pelaajia muistuttaa kartellia ja saattaa olla laiton.

SM-liigan herrasmiessopimus ja Ilveksen saama 100 000 euron sakko nostattivat helmikuussa keskustelua käytännön laillisuudesta. Tamperelaissseura rikkoi käytäntöä palkkaamalla joulukuun alussa KHL-jäiltä Jokereita viimeksi edustaneen Michael Keräsen.

Pelaajayhdistys on tehnyt selväksi, että moraalisesti SM-liigan herrasmiessopimus ei ole oikein. Seurat voivat keskenään sopia monenlaista, mutta on selvää, että tälläinen vaikeuttaa pelaajien työpaikan hankkimista ja heikentää pelaajien tasa-arvoisuutta.

Lue myös:
VIDEO: Norjan liigassa ratkaisumaali syntyi puoli kolmelta yöllä
VIDEO: Tuomas Tuokkola ja KooKoo jatkosopimukseen

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa