VIDEO: World Cup -muistelmat: Pele ja kaikkien aikojen höynäytys

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 06/06/2014
Jaa tämä...

Tämä upea harhautus ansaitsee raikuvat aplodit, vaikka lopputulos jäikin vajaaksi.

Brasilian vuoden 1970 MM-joukkuetta pidetään joissain piireissä kaikkien aikojen kovimpana MM-miehistönä. Tuon tähtinipun kärjessä viiletti, kukapa muukaan kuin kaikkien aikojen pelaajaksikin tituleerattu Pele.

Vuoden 1970 World Cup televisioitiin ensimmäistä kertaa värillisenä, ja täten futisyleisö pääsi seuraamaan kentällä taituroineita tähtipelaajia paljon syvällisemmin. Varsinkin Pele päätti esitellä kisojen aikana nerokkuuttaa useaan otteeseen.

Kisojen avausottelussa brassihyökkääjä päätti kokeilla lähes mahdotonta kaukalaukausta. Hän sai pallon omalla kenttäpuoliskollaan ja huomasi, että vastustajana toimineen Tsekkoslovakian maalivahti Ivo Viktor oli laittoman rumasti vastassa. Pele tinttasi pallon kohti Tsekkoslovakian maalia, mutta peliväline liiteli tolpasta ohi noin puoli metriä.

Katso Pelen mieletön kaukolaukaus tästä! (ajassa 2:35)

Mutta se kaikkien aikojen upein höynäytys nähtiin lopulta ottelussa Uruguayta vastaan. Pelelle tarjoiltiin maittava pystysyöttö rankkarialueen rajalle, johon hän juoksi kilpaa vastustajan maalivahti Ladislao Mazurkiewiczin kanssa. Pele ehti palloon vain hivenen aiemmin, mutta miehen jatkuvasti muita nopeammin käyvät aivot huomasivat tilanteessa paikan poikkeukselliselle tempulle.

Brassitähti ei koskenutkaan palloon vaan antoi sen vieriä Mazurkiewiczin ohi. Uruguaylaisveskari jäi hölmistyneenä paikalleen seuraamaan, kun Pele kiersi hänet ja laukoi pelivälineen kohti tyhjää maalia. Vaikeasta asennosta lähtenyt laukaus suuntautui kuitenkin hivenen liian sivuun ja pallo pomppi vähän takatolpasta ohi.

Vaikka maali jäikin tilanteessa syntymättä, jää Pelen tekemä harhautus historian kirjoihin ehkäpä nerokkaimpana temppuna, mitä jalkapallokentillä on ikinä suoritettu. Mikä neronleimaus!

Katso Pelen upea höynäytys tästä!

Katso myös Veikkaussivujen jalkapallon MM 2014 -kisasivusto!

Veikkaussivut

Twitter: @VeikkaussivutFacebook: Veikkaussivut