5 syytä, miksi Pelicans pelaa pleijareita kaudella 2015-16!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • 09/04/2015
Jaa tämä...

Veikkaussivut.com  ruotii ennen kaudenalkua kaikki Liigajoukkueet ja pistää ne omaan järjestykseensä. Olemme kairanneet myös joukkueittain viisi asiaa minkä takia tulevalla liigakaudella joukkueelle tulee käymään näin. Kieli poskessa ja kiekko lavassa. 

Pelicans

Liiga 2015-2016 ennustus sijalle 7.

Pelicans lähtee alkavalle liigakaudelle mielenkiintoisesta tilanteesta. Viime vuosina Lahdessa päävalmentajan tehtävissä on käynyt useampaakin henkilöä ja nyt hommaa vetää Petri Matikainen yhdessä Pasi Nurmisen kanssa. Pelicansilla riittää viime kaudesta kieltämättä parannettavaa, sillä viime kaudella ryhmä jäi lopulta hyvinkin selkeästi kymmenen parhaan joukkueen ulkopuolelle. Heikommin kausi eteni vain Sportilla ja TPS:llä.

Pelicansin viime kaudelta päällimmäisenä jäi mieleen Tomi Lämsän saamat potkut. Nyt lähdetään tekemään töitä uudessa komennuksessa. Lue Pelicansin koko esittely täältä.

1. Pelicansin valmennuskaksikko Pelicansin valmennuskaksikko on sen verran värikästä sorttia, että sen suhteen Lahdessa ei tulla jättämään kiveäkään kääntämättä, jotta Pussinokat pelaisivat jälleen vihdoin pudotuspelikiekkoa.

2. Lahti on kiekkokaupunki Lahtihan on kiekkokaupunki, jossa ovat muun muuassa Suomen yhdet parhaimmat cheerleaderit. Pelicans, lauantai-ilta, kotiottelu ja lahtelaisseuran fanit takaavat sen, että Lahdessa vierasjoukkueilla tulee tuskaiset oltavat.

3. Surkeat ulkomaalaishankinnat takana? Monet muistavat varmasti Mike Yorkin, joka pysyi hädin tuskin pystyssä luistimilla ja kyllähän näitä muitakin riittää. Yorkille laitettiin kova palkka pöytään, mutta kaveri oli pihalla kuin lumiukko. Jännittävää nähdä, että onnistutaanko turkoosien kohdalla seuraavissa ulkomaalaishankinnoissa.

4. Pelicansin materiaali Janne Juvonen jatkaa Pelicansin maalinsuulla ja hän tuleekin saamaan hurjasti vastuuta. Puolustuksessa on Jan Latvala, joka pelaa tätä menoa vielä 50-vuotiaanakin. Stefan Lassen ja Ben Blood tuovat fyysisyyttä ja kokoa (miksei myös näköä?) alakertaan. Hyökkäyksessä viime kauden tyhjennysmyynneillä Lahdesta lähti sen verran porukkaa, että kärkikorin hankinnoista Henri Heinon ja Antti Erkinjuntti kautta seurataan mielenkiinnolla.

5. Joko löytyy pitkäjänteisyyttä?  Pelicans palkkasi Tomi Lämsän Lahteen tekemään pitkäjänteistä projektia. Kun menestymistä ei tullut, Lämsä sai lähteä. Hän kertoi potkujen jälkeen, että luotti liikaa ihmisiin. Joko nyt tehdään projektia, jossa rakennetaan joukkuetta hieman pidemmällä tähtäimellä? Tällä kaudellahan Pelicansin pelipaikoista käymään erittäin kovaa kilpailua, sillä vapaamatkustajia ei turkoosien kokoonpanossa varmasti nähdä.

Klippi Pelicansin treeneistä. Rima on pojilla korkealla!

 

Ennakoitu sarjasijoitus: 7. Pelicansilla on kaikki mahdollisuudet etenkin kymmenen parhaan joukkoon, mutta lahtelaisryhmä saattaa taistella myös sijoituksista kuuden parhaan joukkoon. Koska Matikaiselta ja Nurmiselta ei väriä tule puuttumaan, Pelicansin aikaisempien kausien rajut ylä- ja alamäet voivat jatkua, mutta Lahdessa pelataan pudotuspelejä.

Pahimmat kilpakumppanit: Rakkaan kilpakumppanin SaiPan kanssa ottelut ovat täynnä tunnetta ja tapahtumia.

[interaction id=”55e892d985c614d96166d72a”]

Edelliset liigaennustukset kaudelle 2015-16:
Sija  7   Pelicans
Sija 8     KalPa
Sija 9     Blues
Sija 10   Ässät
Sija 11   Saipa
Sija 12   HPK
Sija 13   Ilves
Sija 14   Sport
Sija 15   Kookoo