Pelicans - Ilves 21.1.2014 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 20/03/2018
Jaa tämä...

Syökö mahtavassa pelivireessä oleva Pelicans Tupsukorvat elävältä?

Pelicans – Ilves, merkki 1, kerroin 2,11 Betsson
Pelicans – Ilves ML, merkki 1, kerroin 1,65 Betsson

Betssonin kertoimet otteluun 2,11 | 4,15 | 2,80 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Liigassa pelataan tänään tiistain kunniaksi kuusi ottelua, Lahdessa yhteen iskevät Pelicans sekä Tampereelta vieraaksi saapuva Ilves. Ottelu tullaan lähettämään Nelonen Prolla suorana lähetyksenä. Sarjataulukossa Pelicans sekä Ilves ovat peräkkäisillä sijoituksilla yhdeksäntenä sekä kymmenentenä. Pelicans on tällä hetkellä Ilvestä sijaa korkeammalla, mutta oikeastaan lähtökohdat ovat tätä ottelua ajatellen huomattavasti selkeämmät. Pelicans sekä Ilves ovat olleet viime aikoina täysin erilaisessa pelivireessä. Pelicans on kuin tuhkasta noussut Liigan kuumimpien joukkueiden listaan, kun taas Ilves on vajonnut pohjamutiin. Vielä hetki sitten Ilves oli mahtavassa voittoputkessa, mutta tällä hetkellä vierasjoukkueen tekemisen taso on kaikkea muuta. Edelliset viisi ottelua ovat kaiken kaikkiaan tuottaneet Ilvekselle ainoastaan yhden voiton. Edellisellä kierroksella tamperelaisseura hävisi HPK:lle 1-3 maalein.

Pelicansin lähtökohdat tätä ottelua ajatellen ovat enemmän kuin kunnossa, sillä kahdeksan edellistä ottelua ovat kotijoukkueelle tuottaneet upeasti peräti kuusi voittoa! Edellisellä kierroksella Pelicans voitti KalPan vieraissa 1-2 maalein. Pelicans pelasi Tammikuun tasauksessa tosissaan KalPaa vastaan viimeistellen kahdessa ottelussa varsinaisella peliajalla vaatimattomasti kuusi maalia. Pelicansin tilanteesta kertoo paljon se, että kolmeen edelliseen kotiotteluun lahtelaiset ovat viimeistelleet kolmetoista maalia ja puolestaan Pussinokille ollaan tehty kaikkineensa yksi maali. Jere Myllyniemi on ollut Pelicansin maalinsuulla enemmän kuin hienossa pelivireessä. Jere Myllyniemi on ollut viime aikoina ennen kaikkea voittava maalivahti. Pelicansin ykkösmaalivahdin ansiosta koko muunkin joukkueen tekemisen taso on ollut hyvää luokkaa. Pavel Rosahan on valitettavasti tästä ottelusta sivussa Pelicansin vahvuudesta, mutta toisaalta viime aikoina lahtelaiset ovat muuten säästyneet pahimmilta loukkaantumisilta.

Pelicansin tekemisestä puuttuu edelleen jollain tapaa jonkinlaista suunnitelmallisuutta, sillä ajoittain lahtelaisten peliesitysten taso vaihtelee otteluidenkin sisällä, mutta toisaalta sekään ei poista sitä tosiasiaa, että tällä hetkellä kotijoukkuetta on todella vaikeaa pysäyttää! Pelicansihan on siinä mielessä hyvinkin tyypillinen lahtelainen joukkue eli suomeksi sanottuna kotijoukkueella on rajuja ylämäkiä sekä puolestaan rajuja alamäkiä. Tällä hetkellä Pelicansin suunta on selkeästi ylöspäin. Voittava maalivahti on puoli joukkuetta ja sillä tarkoitetaan tässä tapauksessa juuri lahtelaisjoukkuetta. Ilveksen maalinsuulla Ville Kolppanen ei ole ollut viime aikoina omalla tasollaan, joten siinä mielessä etua voidaan lisää antaa kotijoukkueen suuntaan. Ilves on muutenkin viime tietojen mukaan menettänyt sairaslistalle muutaman uuden pelaajan. Näin ollen vierasjoukkue ei lainkaan pääse tähän otteluun parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Kaiken kaikkiaan ottelu on todella tärkeässä roolissa ja se saattaakin näkyä jollain tapaa varovaisuutena. Pelicans lähtee kamppailuun kotonaan luonnollisesti ennakkosuosikkina.

Veikkaussivut | Tuomas