Pelicans - TPS 15.11.2013 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 20/04/2018
Jaa tämä...

Pelicans sekä TPS vastakkain Lahdessa.

Pelicans – TPS, merkki 1, kerroin

Sportingbetin kertoimet otteluun 1,91 | 4,20 | 3,15

 

 

Kai Suikkanen palaa ensimmäisen kerran jääkiekon Liigassa takaisin Lahteen päävalmentajan roolissa, mutta tällä kertaa vastustajan päävalmentajana. Tuttu on seurakin, sillä TPS:ssä Kai Suikkanen saavutti muutamia vuosia sitten jopa Suomen mestaruuden. Tällä kertaa TPS yrittää napata arvokkaat vieraspisteet Pelicansin kustannuksella. Pelicans on tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla viisi, kun taas TPS löytyy toiseksi viimeiseltä sijalta. Pelicans ei ole pelannut maajoukkuetauon jälkeen vielä otteluakaan, joten Pelicansin pelituntuma ei ole välttämättä parasta mahdollista luokkaa. Toisaalta ennen maajoukkuetaukoa Pelicans katkasi tappioputkensa upealla voitolla JYPiä vastaan 1-3 maalein. Jere Myllyniemi pelasi lahtelaisten maalilla fantastisen ottelun.

Lähtökohtaisesti tiedossa on monestakin syystä jännittävä kohtaaminen. Ensimmäinen syy on tietenkin se, että Radek Smolenak ei ole enään Pelicansin käytettävissä. Radek Smolenak lähti KHL:ään, mutta kuka tietää, vaikka tsekkiläinen joskus vielä takaisin palaisi kerran kotijoukkueen kokoonpanoon. Joka tapauksessa Pelicans tarvitsee nyt lisää vastuunkantajia. Pelicansilla kultaista kypärää kantaa tällä hetkellä Vili Sopanen, mutta esimerkiksi HPK:sta hankittu Tuomas Santavuori pystyy myös ratkaisuihin. Tuomas Santavuori on toisaalta pelaaja, joka tarvitsee heti onnistumisia alleen, sillä muussa tapauksessa on suurena vaarana, että Pelicansin uusi hankinta katoaa nopeasti täysin kuvasta. Ensimmäiset ottelut ovat siispä äärimmäisen merkittäviä.

TPS:n viidestä edellisestä ottelusta turkulaisryhmä on pystynyt saalistamaan pelkkiä tappioita, mutta toisaalta syy sille on helppoa löytää. TPS:n puolustus vuotaa hurjaan tahtiin! Viimeksi vieraissa TPS hävisi Lukolle vaatimattomasti 6-2 maalein. Kaiken kaikkiaan Kai Suikkaselle on annettava siitä pisteet, että haastatteluissa ei lähdetä raivoamaan – Kai Suikkanen normaalisti myöntää suoraan sen, että koska on pelattu heikosti ja koska ei. Kaiken kaikkiaan TPS ei ole varsinaisella peliajalla voittanut vielä ensimmäistäkään vierasottelua. TPS on ollut muutenkin täysin Francis Paren sekä Dan Sextonin varassa. TPS väläytteli viimeksi osaamistaan Kärppiä vastaan, mutta TPS:n vieraspelaaminen on todella heikkoa. Pelicans napataan tästä vetokupongille mukaan.

Veikkaussivut | Tuomas