Pep paisuttaa pakistoa puntapinolla

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 23/03/2018
Jaa tämä...

Pep Guardiola on aikeissa upottaa 110 miljoonaa puntaa laitapakkien hankkimiseen tänä kesänä. Daily Star -lehden mukaan Guardiolan hankintalistalla ovat Tottenhamin Kyle Walker, Juventuksen Dani Alves, Monacon Benjamin Mendy sekä Southamptonin Ryan Bertrand. Listalla on siis kaksi kansainvälistä tähteä sekä kaksi englantilaista ykkösluokan pelaajaa.

Laitapuolustajat ovat olleet viime vuosina Manchester Cityn suurin ongelmakohta, ja nyt seuran pelaajat puolustuksen reunoilla alkavat olla jo vanhenevia tai muuten vain hieman he ovat pelanneet heikosti. Guardiola kehitti viime vuonna joukkuetta ensin muilla osa-alueilla, ja nyt sitten pitäisi hoitaa laitapakkien tilanne.

Oikealla puolella Cityllä on ollut Pablo Zabaleta sekä Bacary Sagna, eikä heistä oikein enää kumpikaan pysty painamaan laitaansa ylös ja alas, niin kuin Guardiola laitapakeiltaan toivoo. Sekä Zabaleta että Sagna saivat lähteä Citystä. Guardola peluutti oikean puolustajan paikalla viime kaudella jopa keskikenttäpelaaja Jesus Navasta, mutta nyt hänkin on vaihtanut maisemaa. Tällä hetkellä Cityllä ei ole kelvollisia oikean puolustajan pelaajia oikeastaan yhtään.

Vasemmalla laidalla Aleksander Kolarov on edelleen vaihtoehto, mutta hän ei ole kovin nopea eikä pysty painamaan ylös ja alas koko ottelua, joten Guardola pitää Kolarovia nykyään enemmän topparina. Gael Clichy on myös jo sen verran vanha ja väsynyt, että hänkin taitaa saada lähtöpassit Manchesterista.

Jos Guardiola saa hankittua kaikki neljä haluamaansa laitapakkia, niin Cityn ongelma tältä osin on hoidettu pitkäksi aikaa eteenpäinkin.

Kyle Walker on Guardiolan ykkönen hankintalistalla. Walkerin kohdalla kysymys on enää vain siirtosumman suuruudesta. Spurs on hinnoitelut Walkerin 50 miljoonan punnan mieheksi ja City 40 miljoonan punnan mieheksi, eli eiköhän Walker pian vaihda seuraa 45 miljoonalla punnalla. Walkerin kanssa oikealle laidalle olisi tulossa myös Dani Alves. Alves on yksi kaikkien aikojen parhaita pelipaikallaan, mutta ikä alkaa jo tehdä tehtävänsä. Brassi Dani Alves on jo 34 -vuotias, mutta hän on todistanut olevansa edelleen loistavassa kunnossa, ja siten sopii Guardiolan pelisysteemiin.

Ykkösvaihtoehto Cityn uudeksi vasemman laidan pakiksi on Benjamin Mendy, hänenkin kohdalla kyse on nyt etupäässä siirtosumman suuruudesta. Daily Star raportoi, että 22-vuotiaan Mendyn hinta olisi 39 miljoonaa puntaa. Kakkosvaihtoehto vasemmalle laidalle olisi 25 miljoonaa puntaa maksava Southamptonin Ryan Bertrand. Bertrand on viime kausina todistanut olevansa vakaa ja luotettava pelaaja.

Lyö vedot  Unibetille!>>