Pesäpallokausi lähenee loppuaan!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 26/04/2018
Jaa tämä...

Miesten sekä naisten korkeimmalla sarjatasolla selvitetty neljä parasta.

Ketään tuskin yllättää, kun sanoo, että Sotkamo sekä Vimpeli ovat edenneet miesten Superpesiksessä neljän parhaan joukkoon. Molemmat ovat tottuneet menestymään, joten olikin aivan odotettua, että kyseiset joukkueet ovat edelleen leikissä mukana. Naisten puolella Jyväskylä on aina erittäin vaarallinen, mutta Viinijärvellä on kaikki mahdollisuudet haastaa Kirittäret. Toisessa välieräparissa Lapua kohtaa Porin. Tiedossa on varmasti erittäin tasainen ottelusarja. Ennakkoon ajateltuna Jyväskylä on selkeä suosikki Viinijärveä vastaan, mutta Viinijärven vahvuus löytyykin juuri materiaalin tasaisuudesta!

Lyhyesti jokaisesta otteluparista 

Miesten ensimmäisessä otteluparissa lienee selvyys, että Vimpeli tulee etenemään finaaleihin Joensuuta vastaan. Joensuu on pelaamassa upeaa kautta ja selviytyminen neljän parhaan joukkoon on upea asia, mutta yksinkertaisesti Vimpeli on vain niin paljon parempi. Vimpelillä materiaali on niin laadukas, että mitä suuremmalla todennäköisyydellä Joensuu ei tule jatkoon selviytymään. Jo tässä vaiheessa Joensuu on kuitenkin ”voittaja”, joten enää Joensuullahan on vain lisää voitettavaa.

Sotkamon sekä Raahen taistelu on jo selkeästi tasaisempi. Sotkamo lähtee ottelupariin toki selkeänä suosikkina, mutta missään tapauksessa helpolla Sotkamo ei tule finaaleihin etenemään. Raahe lukeutuu materiaaliltaan kärjen suurimpiin haastajiin, joten Raahen pelaamista neljän parhaan joukossa voidaan pitää melko odotettuna asiana. Sotkamolla on toki tärkeä kotietu ja myös vieraissa Sotkamo on suosikin asemassa, joten kyllähän lähtökohtaisesti Sotkamokin on Raahen vaarallisuudesta huolimatta joka tapauksessa melko selkeä suosikki etenemään Vimpeliä tai Joensuuta vastaan finaaleihin.

Jyväskylä lähtee Viinijärveä vastaan ottelusarjaan suurena suosikkina. Jyväskylä on ollut kotonaan loistava ja yksi suurimmista mestarisuosikeista, mutta pelaaminen Jyväskylää vastaan kertoimissa houkuttelee. Tasoerot eivät missään tapauksessa ole niin suuria, että vierailijoille voisi antaa lähes parinkymmenen kertoimia. Viinijärven vahvuus löytyy tosiaan materiaalin tasaisuudesta, joten joukkue voi lähteä pelaamaan muutenkin paineitta. Mikäli Viinijärvi onnistuisi ensimmäisessä ottelussa Jyväskylässä yllättämään kotijoukkueen, tiedossa voisi olla todella mielenkiintoinen ottelusarja. Jo ihan ottelusarjan mielenkiinnon kannalta toivoisi ensimmäiseen otteluun vierasvoittoa.

Viimeisenä parina tasaisin ottelupari, jossa tosiaan kohtaavat Lapua sekä Porin Pesäkarhut. Kotietu on Lapualla, joten tässä asiassa Lapualla on etu. Toisaalta Pori oli puolivälierässä erittäin hyvä, joukkue selvitti tiensä välieriin suoraan kolmella voitolla. Lapua ei ollut puolivälierissä millään tavalla vakuuttava, vaikka viimeisessä ottelussaan ottikin kotonaan hienon voiton. Lapualla kotiyleisö on ollut vahvasti mukana kotijoukkueen peleissä, joten Porin on varmasti vaikeaa hakea voittoa Lapualta. Todennäköisesti tiedossa on pitkä ottelusarja – saattaa venyä jopa ratkaisevaan otteluun Lapualle! 

Veikkaussivut | Tuomas