Petri Kontiola avautui KHL-vuosistaan - "Halusin koko ajan vain pois"

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 09/10/2014
Jaa tämä...

Leijona-tähti Petri Kontiola ei ollut tyytyväinen aikaansa Venäjällä.

Kiekkoliiga KHL:n imago on ollut viime aikoina pahassa laskussa. Seurojen suuren rahaongelmat, palkanmaksuvaikeudet sekä konkurssit ovat tulleet viime vuosina kiekkoyleisölle enemmän kuin tutuiksi.

Myös muista itärajan takana tapahtuneista kiekkomeiningeistä on ollut paljon puhetta. Viime jouluna saimme kuulla puistattavia kertomuksia Pikkuleijonien kokemuksista Ufan kaupungissa järjestetyissä nuorten MM-kisoissa.

Nyt sanaisen arkkunsa avasi viime kauden päätteeksi NHL-kentille loikannut Petri Kontiola. Leijona-tähti pelasi KHL:ssä yhteensä viisi kautta – ensimmäiset kaksi Metallurg Magnitogorskissa ja loput Traktor Chelyabinskissa.

KHL pystyi takaamaan Kontiolalle – sekä monille muille hänenkaltaisilleen pelaajille – sellaista taloudellista turvaa, mitä muut liigat eivät olisi pystyneet edes harkitsemaan. Tästä huolimatta Leijona-tähti oli vähintäänkin tyytymätön oloonsa Venäjän maalla.

[ Liiga-kausi alkaa! Tsekkaa ilmainen vihje avausmatsiin Kärpät-Tappara! Veikkaushuoneen kertoimet: 1.87 | 4.30 | 3.70. Betsaa Veikkaushuoneella 10€ riskittömästi tästä linkistä! ]

– Olin hieman peloissani siellä. Kun heräät aamulla, et voi koskaan tietää, mitä tapahtuu. Olin kyllästynyt omaan tilaani, enkä ollut lainkaan tyytyväinen. Halusin koko ajan vain pois, Kontiola kommentoi The Star -lehden haastattelussa.

– Liigan taso on hyvä. Viisi vuotta oli kuitenkin tarpeeksi. Halusin jotain muuta, hyökkääjä jatkoi.

Lopulta Kontiolan ahdinko kasvoi niin suureksi, että mies purki itse voimassaolleen sopimuksensa Traktorin kanssa. Erorahan hän maksoi kertoman mukaan täysin omasta rahapussistaan.

Kontiola lähtikin tavoittelemaan uudelleen haavettaan vakituisesta NHL-paikasta. Viimeksi mies nähtiin rapakon takana vuosina 2007-09. Tuolloin vyölle ehti kertymään vain 12 NHL-ottelua kovista AHL-tehoista huolimatta. Epäonnistunut keikka onkin jäänyt kummittelemaan taiturihyökkääjän mieleen.

– Olen ollut Pohjois-Amerikassa ennenkin, mutta se reissu ei mennyt hyvin. Se on vaivannut minua aina ja haluan yrittää luoda uutta uraa täällä. Tämä on ollut unelmani lapsesta asti.

Katso myös Veikkaussivujen MM-koripallo -sivusto!

Twitter: @VeikkaussivutFacebook: Veikkaussivut