Petri Kontiolan tulot putosivat huomattavasti - Tässä uusi vuosipalkka!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 07/04/2014
Jaa tämä...

Petri Kontiolan NHL-tienestit eivät yllä KHL-maailman tasolle.

Monia suomalaiskiekkoilijoita on ”syytelty” viime vuosina siitä, etteivät he jää tavoittelemaan NHL-paikkaa niin sanotusti pitkän kaavan mukaan. Tämä tarkoittaisi siis muun muassa pelaamista farmisarja AHL:ssä tai työstämistä NHL-kokoonpanossa vähäisessä roolissa. Samalla nämä seikat merkitsevät valitettavan pieniä tuloja.

Suomalaispelaajat ovatkin usein lähteneet Pohjois-Amerikasta KHL-jäille, jossa tarjolla on selkeästi isompaa roolia sekä moninkertaisesti paremmat tulot. Muun muassa Jori Lehterä, Leo Komarov ja Petri Kontiola ovat ne pelaajat, joiden toimintaa on kyseenalaistettu.

Monet kiekkofanit ovat katsoneet, ettei näillä suomalaispelaajilla riitä kunnianhimoa tavoitella paikkaa maailman kovimmasta kiekkoliigasta. Sen sijaan, suomalaiset suuntaavat yksinkertaisesti helpon rahan perässä Venäjälle.

Nyt kritisoinnit voidaan kuitenkin unohtaa, sillä koko kyseinen kolmikko päätti palata takaisin NHL-kaukaloihin. Lehterä ja Komarov saivat Pohjois-Amerikasta KHL-tulojen kanssa suhteellisen vertailukelpoiset sopimukset, mutta Kontiola taasen joutui tyytymään melkoiseen palkkaleikkaukseen.

[ Perjantai-ilta alkaa huimalla Ranska-Saksa -matsilla! Nordicbetin kertoimet: 3,08 | 3,15 | 2,51. Betsaa peräti 50€ riskittömästi tästä! ]

Kontiola nimittäin tienasi viime KHL-kaudesta yhteensä noin 1,7 miljoonaa dollaria. Uusi, Toronto Maple Leafsin kanssa solmittu yksivuotinen sopimus kuitenkin pudottaa miehen vuositulot ”vain” 1,1 miljoonaan. Pudotus ei kuulosta perustallaajan korviin kovinkaan kummoiselta, mutta kokonaiskuvassa Leijona-hyökkääjän tulot kokevat kovan kolauksen.

Ensinnäkin, Kontiola joutui maksamaan omatoimisesti itsensä irti voimassa olevasta KHL-sopimuksestaan. Raporttien mukaan suomalaistaituri pulitti tempustaan KHL-seura Traktor Tsheljabinskille peräti 600 000 dollaria.

Ilta-Sanomat kertoi myös aiemmin, että KHL-sopimukset ovat hyvin usein niin sanottuja nettosopimuksia. Ja vaikkei näin olisikaan, on Pohjois-Amerikassa verotus aivan eri luokkaa verrattuna Venäjän kiinteään 13 prosentin tuloveroon.

Kontiola tienaa siis yhdestä NHL-kaudestaan vain murto-osan siitä, mitä hän voisi tienata jäämällä ruplajäille. Mies kuitenkin linjasi, että hänen tavoitteensa ja unelmansa on Stanley Cup -pystin voittaminen. Sitä lähdettiin nyt hakemaan reiluun ”alihintaan”.

Näiden herrojen – etenkin Kontiolan – kunnianhimon ja voitontahdon kyseenalaistaminen voitanee nyt unohtaa.

Veikkaussivut

Twitter: @VeikkaussivutFacebook: Veikkaussivut