Klassikkovideo: Ron Hextall tekee maaliin Boston Bruinsia vastaan vuonna 1987

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: Youtube
  • 12/08/2015
Jaa tämä...

Veikkaussivut.com julkaisi muutama kuukausi sitten klassikkovideon Mika Järvisen Liiga-historian ensimmäisestä maalivahdin iskemästä maalista. Tuo maali näki päivänvalon 4.12.2008. NHL:n puolella vastaava temppu tehtiin jo pari vuosikymmentä aikaisemmin. 

Tuosta NHL-historian ensimmäisestä maalivahdin tekemästä maalista on tänään 8.12 tasan 28 – vuotta. Sen kiskaisi tulokaskaudellaan 1986-87 Vezina Trophylla palkittu Philadelphia Flyers legenda Ron Hextall ottelussa Boston Bruinsia vastaan.

Omalla aikakaudellaan poikkeuksellisen henkisesti ja fyysisesti vahva Hextall yritti osumaa tyhjään maaliin kauden aikana useaan otteeseen, mutta 8.12.1987 se lopulta napsahti, ja yleisö oli revetä liitoksistaan.  Miehen kiekon käsittelytaito ja syöttötarkkuus teki Hextallista joukkueelleen kolmannen puolustajan. Tästä syystä joku varmasti osasikin ennakoida miehen pystyvän maalintekoon mutta se yllätti silti lopulta kaikki, koska vastaava kiekon toimittamista maalivahdin toimesta tyhjään maaliin ei oltu aiemmin päästy todistamaan.

Kuten todettua Hextallin maali oli ensimmäinen maalivahdin tekemä maali NHL:ssä. Historia tuntee kuitenkin yhden tapauksen jo ennen Hextallia, jossa maali on merkitty pöytäkirjoihin maalivahdin tekemäksi. Tämä tapahtui jo vuonna 1979, kun New York Islander maalivahti Billy Smith sai nimensä maalisarakkeeseen. Maali syntyi Smithin torjunnan jälkeen vastustajan mokailemana omana maalina, joten Smith ei varsinaisesti tehnyt sitä.

Tässä vielä videon muodossa Hextallin huikea maali vajaan kolmenkymmenen vuoden takaa:

Muistathan että CHL:n pudotuspelit jatkuvat tänään muun muassa Bluesin ja Kärppien välisellä kohtaamisella.

Peliyhtiö Betsson tarjoaa erinomaiset kertoimet jääkiekkosarjoihin ennen otteluita kuin myös livevedonkin puolella.

Lue myös:

VIDEO: Calgary Flamesin kotiareena täyttyi pehmloeluista

IS: Jyrki Aho siirtyy ensi kaudeksi Porin Ässiin

 

 

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa