Ilja Kovaltshuk tekee mitä tahtoo!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: AFP
  • 25/02/2018
Jaa tämä...

Viime kauden päätteeksi KHL:n mestaruuden voittanut Venäjän suurseura Pietarin SKA palasi kesälomilta noin kaksi viikkoa sitten, ja aloitti harjoitukset ensi kautta silmällä pitäen. Seura saapui myös Suomeen leireilemään melkein kolmeksi viikoksi viime perjantaina 24.7. Useilla tähtipelaajille varustettu Sportivnyi Klub Armi kohtaa myös Suomessa harjoitusotteluissa 6.8 KHL-seura Jokerit, ja 10.8 Liiga-joukkue Bluesin.

Mutta missä on Ilja Kovaltshuk?

Vaikka Pietarin SKA:n harjoitukset ovat jo täydessä vauhdissa, niin joukkueen kapteeni Ilja Kovaltshuk ei tiettävästi ole liittynyt vielä joukkueensa vahvuuteen. Miehellä on meneillään vielä niin sanottu oma loma. Venäjän maajoukkueenkin vakio kasvon Kovaltshukin on venäläislehtien mukaan määrä liittyä joukkueen vahvuuteen ensi viikolla.

NHL:ssä älyttömät tehot 417 + 399 = 816, yhtä monessa ottelussa tehnyt Kovaltshuk on kiistatta rautainen ammattilainen, joka vähän pidemmästä lomasta huolimatta on vaarallinen hokkarit jalkaan saatuaan. Tilanteesta erikoisen tekee kuitenkin se seikka, että mies on joukkueensa kapteeni. Kapteeni on yleensä joukkueensa johtaja, joka pitää yllä tiettyä vaatimustasoa niin kopissa kuin jäällä. Se että kapteeni lomailee muun joukkueen hikoillessa saattaa aiheuttaa eripuraa seuran sisällä. Toisaalta Kovaltshuk on aiemminkin tehnyt miten lystää, kuten hörppinyt Pepsiä MM-kisoissa vaihtoaitoissa tai jättänyt väliin palkintojenjakoseremoniat, ja silti säilyttänyt arvonsa muiden venäläisten silmissä.

Vedonlyöntisivut uskovat Kovaltshukin lomailusta huolimatta SKA:n olevan myös ensi kaudella KHL:n mestari. Esimerkiksi NordicBet tarjoaa SKA:n mestaruudelle kertoimeksi 3,20. 

Lue myös:

VIDEO: Valioliiga starttaa kahden viikon kuluuttua!

Riku Hahl palaa Hämeenlinnaan!

jvg nights