Suomelle voitto Ruotsista - sinikeltaiset raivoissaan tuomaritoiminnasta

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 01/04/2016
Jaa tämä...

Pikkuleijonien MM-urakka saa tiistaina mahtavan päätöksen.

Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue on edennyt ikäluokkansa MM-finaaliin. Pikkuleijonat kaatoivat maanantai-iltana pelatussa ottelussa Ruotsin numeroin 2-1. Kamppailun voittomaaliksi jäänyt osuma syntyi toisen erän puolen välin jälkeen, kun Antti Kalapudas onnistui maalinteossa.

Ruotsi onnistui ensimmäisen maalin teossa, kun ensimmäistä erää oltiin pelattu noin kymmenen minuuttia. Toisessa erässä Suomi onnistui viimeistelemään kaksi maalia. Ensin Roope Hintz nosti Pikkuleijonat tasoihin ja kaksi minuuttia myöhemmin Kalapudas vei ylivoimalla sinivalkoiset johtoon.

Rantanen, Hintz ja Kalapudas muodostivat Suomen hyökkäyspäässä erinomaisen kolmikon, josta halusi mainita myös päävalmentaja Jukka Jalonen.

– Tänään isot pojat olivat isoja poikia. Rantanen, Hintz ja Kalapudas olivat kaikki huikeita, Jalonen sanoi ottelun jälkeen.

Ruotsi raivoissaan tuomareista

Ruotsissa lähdettiin syyttämään tuomareita tappioon päättyneen semifinaalin jälkeen. Esimerkiksi sinikeltaisten hyökkääjä Anton Karlsson yhtyi länsinaapurista esitettyyn tuomarikritiikkiin, josta kirjoitettettiin ympäri maata.

– Minun mielestäni me olemme parempi joukkue. Meitä vastaan tuli pirun paljon paskatuomioita, jotka eivät olleet mielestäni oikeutettuja, Karlsson sanoi TV12:lle ottelun jälkeen.

Karlsson antoi kritiikkiä myös suomalaispelaajille.

– Siinä käy vähän noin, kun he heittäytyvät maihin pienten töytäisyjen takia. Ikävää ja katkeraa, että tällaista tapahtuu.

Ruotsalaislehti Expressenin tekemässä uutisessa otsikkona luki ”Perkele”. Ainakin pari jäähyä olisi ruotsalaisten mukaan saanut jäädä viheltämättä.

Ruotsi, joka lähti välierään ennakkosuosikkina, on joutunut taistelemaan suurten terveysongelmien kanssa, kun esimerkiksi sinikeltaisten tähtipelaaja William Nylander ei ole voinut olla enään naapurimaan vahvuudessa. Nylanderia taklattiin alkulohkon ottelussa Sveitsiä vastaan niin, että käkikellomaan pelaaja sai kolmen ottelun mittaisen pelikiellon.

Suomi kohtaa tiistaina finaalissa kello 20.30 alkaen Venäjän tai USA:n. Jalonen ei haastattelussa murehtinut huomista, mutta valmistautuminen tuohon otteluun on selvillä.

– Nyt lepäämme, tankkaamme, nukumme aamulla vähän pidempään. Tulemme varmaan hallille, muttemme mene jäälle.

Peliyhtiö Nordicbet on vahvasti mukana eri jääkiekkosarjoissa tarjoten markkinoiden parhaimpia kertoimia ennen otteluita kuin myös livevedonkin puolella.

Lue myös:
Video: Lehterä yllätti Niemen puikoista
NHL-blogi: Barkov ja Donskoi taituroivat maalit

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa