Karmea pettymys Pikkuleijonille Venäjällä!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 01/01/2013
Jaa tämä...

Kuka olisi uskonut ennen turnausta, että Suomi pelaa karsintasarjaa?

Jääkiekon nuorten maailmanmestaruuskilpailuiden alkulohkot on nyt pelattu. Suomi hävisi viimeisessä ottelussa Ruotsille 7-4 maalein ja sehän tarkoittaa sitä, että Suomi joutuu karsintasarjaan. Suomi aloittaa urakkansa huomenna ottelulla Saksaa vastaan. Suomen tilanne vielä eilen aamulla toisenkin ottelun osalta oli mielenkiintoinen, sillä mikäli Sveitsi ei olisi saanut pisteitä ottelussa Tsekkiä vastaan, olisi Suomi joka tapauksessa edennyt pudotuspeleihin. Tsekki johti ottelua vielä kolmannessa erässä muutamalla maalilla, mutta niin vain Suomen kannalta epäonnisesti Sveitsi nousi tasoihin ja jatkoajalle asti.

Minkälaisen arvosanan Suomelle voi turnauksesta antaa? Suomen turnaus tulee päättymään parhaimmillaan selviytymiseen karsintasarjasta joten kuten kunnialla. Sitä ei voida pitää edes itsestäänselvyytenä, sillä karsintasarjan ottelutkin ovat voitettava. Jos Suomen motivaatio ei ole täysin kunnossa, on aivan selvää, että ongelmia on tulossa. Jo heti Saksaa vastaan Suomen täytyy pelata hyvä ottelu voittaakseen sen.

Suomen epäonnistujat löytyvät hyökkäyspäästä. Mikään osasto ei pelannut millään tavalla parhaimmillaan ja vaikka Joonas Korpisalokin Suomen maalilla ajoittain esitti hienoja torjuntoja, niin kieltämättä maaleja meni myös Korpisalolle aivan liikaa. Karsintasarjassa saattaa olla, että joku toinen pelaa Suomen maalivahtina.

Marginaalit olivat jatkoonpääsyn suhteen hyvin pienet ja vaikka tästä täysi epäonnistuminen tulikin, nyt on vain tehtävä se, mikä tehtävissä on. Karsintasarja tulee ehdottomasti hoitaa kunnialla ja vuoden kuluuttua paremmalla menestyksellä uudelleen mitaleita metsästämään.

Veikkaussivut | Tuomas