SK: Pitkään sivussa ollut suomalaistähti palasi vihdoin jäälle! - Treenaa Kärppien kanssa!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 12/09/2014
Jaa tämä...

Kerrassaan mahtavia uutisia suomalaisille kiekkofaneille!

Kuka muistaa vielä huippupakki Joni Pitkäsen? Kyllä, kyseinen herrahan oli joitakin vuosia sitten aivan Suomen johtavimpia puolustajia NHL-jäillä muuan Kimmo Timosen ohella.

Pitkänen on ehtinyt kärsiä uransa aikana lukuisista ja lukuisista erilaisista vammoista ja tämä näkyykin herran tilastoissa. Suomalaispakin kausikohtaiset pelimäärät ovat auttamatta vajaavaiset, kun matseja on jäänyt väliin vähän sieltä ja täältä. Kaudella 2012-13 herralle napsahti kuitenkin loukkaantuminen, joka oli – ja saattaa ehkäpä vieläkin – päättää hänen koko kiekkouransa.

[ Tänään kattauksessa Mestarien Liigaa! Veikkaussivujen vihjeosastolta löydät monen monta ilmaista vetovinkkiä illan Champions League -kierrokselle! ]

Pitkänen edusti erittäin valitettavan tapahtuman aikaan Carolina Hurricanesia. Hän luisteli vastustajan hyökkääjän kanssa vauhdilla Hurricanes-päätyä kohti vanhan pitkä kiekko -säännön mukaisesti. Kurkottaessaan kiekkoon suomalainen kuitenkin horjahti todella vakavin seurauksin.

Pitkänen törmäsi laitaan hirvittävällä voimalla eikä ollut epäilystäkään siitä, etteikö nyt olisi sattunut jotain oikeasti vakavaa. Vuoden 2010 olympialaisissakin nähty tehopakki kärrättiin paareilla pois kaukalosta eivätkä jatkotutkimukset tuoneet paljoa lohtua miehen tilanteeseen.

Pahimman vamman Pitkänen sai ilmeisesti kantapäähänsä, joka oli Hurricanesin tuonaikaisen GM:n Jim Rutherfordin mukaan ”murskautunut täysin”. Suomalaispakilta jäi väliin loppukauden lisäksi sekä vuoden 2014 talviolympialaiset että koko seuraava NHL-kausi. Rapakon takana onkin huhuiltu jo pitkään, että Pitkäsen kiekkoura olisi tullut tiensä päähän vakavan vamman vuoksi.

Nyt tunnelin päässä on kuitenkin alkanut näkymään valoa. Suomikiekko.com -sivusto kertoi nimittäin tiistaina, että Pitkänen on bongattu Liiga-seura Kärppien jäätreeneistä! 31-vuotias puolustaja oli harjoitellut Kärppien sairastupalaisten sekä kokoonpanoon kuulumattomien pelaajien kanssa.

Toivottavasti Pitkäsen jalkavamma toipuu pian kuntoon ja mies saataisiin takaisin pelikentille. Suomi kaipaa tämän tasoisia tekijöitä takalinjoilleen enemmän kuin kipeästi!

/

Katso Pitkäsen loukkaantumiseen johtanut tilanne tästä!

Twitter: @VeikkaussivutFacebook: Veikkaussivut