pitsiturnaus 2017, sport, tps, jääkiekko, liiga

Vauhdikas Pitsiturnaus päätökseen - TPS löi finaalissa Sportin

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Petteri
  • Kuva: Ruutu kuvakaappaus
  • 08/04/2017
Jaa tämä...

Liigakauden alla jo 24. kertaa Raumalla pelattu Pitsiturnaus tarjoili mainion määrän minimatseja, upeita maaleja, iloa ja pettymystä. Miniturnauksen voiton ratkaisivat lopulta TPS ja Vaasan Sport. Vedonlyöjille on Pitsiturnauksen perusteella tulossa jälleen erinomainen Liigakausi, kannattaa tässä vaiheessa jo käydä lyömässä omat vedot sisään Liigamestari -vedon kertoimilla.

Pelit saatiin alkuun jo aamulla kello 9:00 kun TPS kohtasi unisen HPK:n. Lukemat 3-1 kertoivat kutakuinkin koko totuuden ottelusta ja matsin isoin puheenaihe taisi olla se että kolossaalisen TPS-hyökkääjä Jonne Virtasen oma pelipaita olikin tähän turnaukseen liian pieni.

Toisena matsina olikin sitten Lukko – Ässät, joka toi hallin täyteen katsojia. Melkoista kiekkohuumaa elokuun ensimmäisenä perjantaina kello 10:15 alkaen. Ja se tulos? No isäntä oli tyly, se vei pelin 3-0.  Matsissa nähtiin myös kauden ensimmäinen ulosajo kun Matti Lamberg otti 20 minuutin jäähyn ryntäyksestä 14 sekuntia ennen pelin loppua. Ottelun erikoisuus oli maalivahti kuitenkin maalivahti Kaapo Kähkösen maali tyhjään maaliin oman maaliviivan takaa. Katso hieno vippimaali tästä videosta, nähdäänkö näitä myös tulevalla kaudella?

 

Päivän kolmannessa pelissä HPK:lla oli näytön paikka, jonka se jätti käyttämättä. Vaasan Sporttiin juuri HPK:sta siirtynyt pakki Joni Tuulola pisti melkoinen näytöksen pystyyn. Ottelu Sportille ja Tuulolalle tehot 3+1. Ja HPK pääsikin jo kotimatkalle kahden vaisun esityksen jälkeen. Neljäntenä matsina oli sitten Ässät – Saipa ja sen ottelun Ässät klaarasi lukemin 3-0. Simon Suorannan ja Jesperi Kotkaniemen otteet tulevat taatusti lämmittämään porilaisyleisöä tällä kaudella, sen verran hyvin putki kulki jo nyt.

Kello 14:00 oli TPS – Sport pelin vuoro ja tässä ei sitten saatukaan selvyyttä ennen kuin rankkareilla. Nollapelit maalivahdeille minimatsissa, vaikka TPS vei laukaukset selvästi 36-10, tosin kohti maalia meni vain 13-3 laukaukset. Alkusarjan viimeisessä pelissä kohtasivat sitten Lukko ja SaiPa, jossa Saipan taistelu ei ollut tarpeeksi. Lukko vei pelin 1-0 Arttu Ilomäen ylivoimamaalilla.

Pitsiturnaus pudotuspelit ja finaali

Ensimmäisessä semifinaalissa kohtasivat sarjataulukon mukaan Lukko ja TPS ja tämä ottelu päättyi lopulta 2-4 Tepsille Lukon hyvän alun jälkeen. Lukko meni jo Lauri Tukosen ja Janne Väyrysen maaleilla 2-0 johtoon, mutta sitten taisi jo finaali maistua huulilla ja TPS teki sitten neljä maalia putkeen. Patrik Virta kuritti ratkaisevat maalit, ensin kahden miehen ylivoimalla lukemat 2-2 ja alivoimalla 1,5 minuuttia ennen loppua lukemiin 2-3. Loppu olikin sitten kosmetiikkaa.

Toisessa semifinaalissa kohtasivat sitten Vaasan Sport ja Porin Ässät. Ottelu oli jälleen todella vähämaalinen ja yksi ylivoimamaali riitti Sportille nyt voittoon ja finaalipaikkaan. Ratkaisevan maalin teki Michael Parks, josta on varmasti Sportille tulevan kauden aikana paljon iloa.

Sport ja TPS finaalissa – TPS vahvempi

Finaalissa kohtasivat sitten Sport ja TPS, jotka kohtasivat jo alkusarjassa lukemin 0-0. Tällä kertaa pidemmän korren vei TPS joka karkasi nopeasti ensimmäisessä erässä johtoon Jasper Lindstenin ja Erik Nyströmin maaleilla. Toisella puoliskolla Tommi Taavitsainen teki lukemat jo lukemiin 0-3. Sport tuli mukaan vielä peliin kahden miehen ylivoimalla ja ilman maalivahtia Oskari Mannisen maalilla (1-3).

Sport teki vielä saman ylivoiman aikana lukemat 2-3 kun Michael Parks sai kiekon ohi TPS-vahti Tirrosen. Sportin valot sammutti kuitenkin hetken päästä Erik Nyström tekemällä 2-4 lukemat. Jasper Lindsten lisäsi TPS johtoa tekemällä numerot 2-5. Oskari Siiki teki 2-6 lukemat ja muutama sekunti myöhemmin Sport teki 3-6, maalintekijänä Markus Nenonen.

Rankka päivä näkyi molempien luistimissa, mutta tällä kertaa TPS oli selvästi vahvempi. Näinollen se uusi viimevuotisen Pitsiturnaus -mestaruutensa, viime kaudella finaalissa kaatui Lukko. Kaikki finaalin ja muiden pelien tarkemmat tilastot löytyvät Liigan kotisivuilta.

Tiedätkö sinä mikä joukkue voittaa ja mikä vikisee tulevalla kaudella? Käy lyömässä omat Liigamestaruus -vetosi sisään NordicBetillä!

 

Nordicbet mainos
Jääkiekon juhlaa!
5 EURON KÄTEISBONUS KIEKKOFANEILLE!
Pelaa