VIDEO: Pittsburghille kolmas kiinnitys NHL:n mestaruuteen

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 06/07/2016
Jaa tämä...

Pingviinit ovat voiton päässä himoitusta mestaruudesta.

Puolustaja Olli Määtän edustama Pittsburgh Penguinsin voitti Suomen aikaa aikaisin viime aamuna Joonas Donskoin San Jose Sharksin vieraissa maalein 1-3, ja keltamustat ovat vain voiton päässä NHL:ssä Stanley Cupin nappaamisesta.

San Jose Sharks ottelun vahvasti ja sai heti kamppailun alussa pari maalipaikkaa, joista parhaimman tehopaikan missasi Joe Thornton, mutta avausmaali merkattiin kuitenkin Pittsburgh Penguinsin eduksi, kun he onnistuivat Ian Colen toimesta ensimmäisen osuman teossa kahdeksannella peliminuutilla. Osuma oli 27-vuotiaalle jenkkipakille uran ensimmäinen pudotuspeleissä.

Toisen erän alussa San Jose Sharks joutui Markel Karlssonin toimesta rangaistusaitioon ja se kostautui. Ruotsalaislaiturin rangaistusta ehti kulua vain yhdeksän sekuntia, ennen kuin Jevgeni Malkin ohjasi takatolpalta kiekon verkkoon. Pingviinien 2-0-maali oli heille ensimmäinen ylivoimaosuma finaalisarjassa.

Kolmannessa erässä San Jose Sharksin valmennus oli tehnyt ketjumuutoksia ja ajassa 48.13 kotiyleisö sai haluamansa. Sidney Crosby epäonnistui purussaan ja Karlsson laukoi pitkän pyörityksen jälkeen b-pisteiden välistä kavennusmaalin. Lopullisen niitin keltamustien vierasvoitolle iskettiin kuitenkin kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Eric Fehr Määtän ja Carl Hagelinin esityöstä.

San Jose Sharksin nousu mestariksi vaatii jonkinlaisen ihmeen, sillä sarjan historiassa vain kerran on noustu 0-3- tai 1-3-tappioasemasta Stanley Cup -mestariksi. Tempun teki vuonna 1942 Toronto Maple Leafs.

Katso videolta ottelun parhaat palat:

 

Pittsburgh Penguins ja San Jose Sharks iskevät seuraavan kerran yhteen Suomen aikaa aikaisin perjantai-aamuna. Tuolloin finaalisarja on siis mahdollista laittaa lopullisesti pakettiin.

Peliyhtiö Betsson on jääkiekkovedonlyöntiin erinomainen valinta. Sivuston kautta on mahdollista lyödä vetoa eri jääkiekkosarjoista ja hankkia loistavan talletusbonuksen.

Lue myös:
Kanadalaishyökkääjä jättää TPS:n – Uusi osoite KHL:ssä
VIDEO: Jagrilta hämmentävä julkaisu ennen kesätreenien alkua

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa