VIDEO: Futispomot rankkasivat Messin paremmaksi kuin Ronaldon

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: WEB
  • 18/04/2018
Jaa tämä...

Eurooppalaisilla jalkapallokentillä on käyty jo vuosikymmenen ajan eeppistä taistelua siitä, että kumpi on planeetan paras jalkapalloilija: Cristiano Ronaldo vai Lionel Messi. Taistelu kentällä on yksi asia, mutta toinen asia median, fanien ja kaikkien muiden jalkapallon ympärillä pyörivien sidosryhmien ylläpitämä taistelu. Nyt tähän asiaan on kaivettu kyselytutkimuksen muodossa Brasialian jalkapallonpääsarjan Seria A:n seurapomojen mielipide.

Gallupin lopputulos on selkeä: maailman paras on Lionel Messi. Kahdestakymmenestä seurapomosta 14 valitsisi mieluummin joukkueeseensa Messin kuin Cristiano Ronaldon, ja vain 5 valitsi Ronaldon ennen Messiä. Falcaon seurapomolla meni kysymyksen kanssa sormi siinä määrin suuhun, ettei hän osannut valita kumman ottaisi joukkueensa riveihin. Gallupin tulosta voi pitää siinä mielessä pienoisena yllätyksenä, että Brasilia on Portugalin entinen siirtomaa ja mailla on hyvät suhteet sekä yhteinen kieli. Tämän olisi voinut odottaa pudottavan enemmän puoltavia vastauksia Ronaldon laariin. Toisaalta taas Argentiinasta maailmalle ponnahtanut Messi edustaa jalkapallossa Brasilian suurinta vihollista, mikä olisi voitu kokea negatiivisena seikkana. Seurapomot ovatkin kuitenkin laittaneet kyselyyn vastatessaan tunteet taka-alalle ja toimineet täysin pragmaattisesti ja tiukkoihin faktoihin pohjautuen.

Messille siis voitto luvuin 14 – 5.

Jalkapallojulkaisu 90min ei tyytynyt tähän eeppiseen taisteluun voittajaa hakiessaan vain ”asiantuntijoiden” vastauksiin. 90min toimitus nimittäin jalkautui Lontoon kaduille tekemään perinteistä katugallupia. Kysymyspatteristo sisälsi joukon todella tärkeitä kysymyksiä jotka unohdetaan aivan liian usein, kuten kummalla futarilla ovat paremman näköiset hiukset? Kummalla on parempi auto tai kummalla on kuumempi tyttöystävä? Nämä kaikki asiat ovat tietenkin ensiarvoisen tärkeitä arvioidessa miesten paremmuutta.

Tsekkaa videolta miten kaduntallaajat vastasivat kysymyksiin, ja kumpi nyt todella on maailman paras jalkapalloilija? Mikä on sinun mielipiteesi?

Lue myös:

VIDEO: NHL-tähdet kävivät moikkaamassa potilaita lastensairaalassa!

Lista: Parhaat jenkkiurheilijat!