Futislegenda lataa: Jalkapallon MM-kisoihin tarvitaan enemmän joukkueita! | Jalkapallo

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 17/04/2018
Jaa tämä...

Euroopan jalkapalloliitto Uefan puheenjohtajana toimiva Michel Platini haluaisi kasvattaa jalkapallon MM-kisojen joukkuemäärää.

Todellisen jalkapallolegendan ja nykyisen Uefan puheenjohtajan Michel Platinin mielestä jalkapallon MM-kisojen joukkuemäärää tulisi kasvattaa. Platinin ehdotuksen mukaisesti MM-kisoihin osallistuvien joukkueiden määrä nousisi nykyisestä 32:sta peräti 40:een.

Kansainvälisen jalkapalloliitto Fifan puheenjohtaja Sepp Blatter on jo ehtinyt ehdottaa omia muutoksiaan MM-kisojen joukkuemäärästä. Blatterin mukaan Eurooppalaisten maiden määrää pitäisi vähentää, jotta kisoihin saataisiin enemmän maita Aasiasta ja Afrikasta.

– Olen samaa mieltä Blatterin kanssa siinä, että tarvitsemme kisoihin lisää maita Afrikasta ja Aasiasta, kommentoi Platini The Times -lehdelle.

– Mutta sen sijaan, että vähentäisimme eurooppalaisten maiden määrää, voisimme lisätä kaksi Afrikasta, kaksi Amerikasta, yhden Oseaniasta ja yhden Euroopasta, jatkoi Platini.

MM-kisat eivät ole ainoat jalkapallon arvokisat, jotka ovat muutosten kourissa. Vuoden 2016 EM-kisoihin pääsee nimittäin 24 joukkuetta vanhan 16 joukkueen mallin sijaan.

Platini aikoo esitellä ehdotuksensa Fifalle ensi kuun aikana.

– He tulevat olemaan iloisia ja ehdotukseni tullaan hyväksymään, läväytti Platini.

– Jalkapallo on muuttunut ja meillä on jo 209 jalkapalloliittoa. Jos emme anna heille mahdollisuutta osallistua, he eivät voi kehittyä.

Veikkaussivut 

Twitter: @Veikkaussivut