Pohjois-Amerikassa ollaan innoissaan NHL:n sääntömuutoksesta!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Antti
  • Kuva: AFP
  • 08/04/2015
Jaa tämä...

NHL:n runkosarjassa nähdään tulevalla kaudella merkittävä sääntöuudistus, sillä jatkoajat tullaan pelaamaan kolmella kolmea vastaan. Säännöllä halutaan vähentää rangaistuslaukauksilla ratkaistujen otteluiden määrää.

Pohjois-Amerikassa uusi sääntö otetaan avosylin vastaan, sillä suurin osa valmentajista ja pelaajista haluaa nähdä ratkaisun jo ennen rangaistuslaukauksia.

Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen kertoi jo kesäkuussa ESPN.com-sivuston haastattelussa, että uudistus on positiivinen asia liigalle.

– Rangaistuslaukaukset ovat aina jännittävä tapa ratkaista ottelu, mutta itse haluaisin, että ottelut ratkeaisivat aiemmin. Uusi sääntö vähentää sattuman merkitystä voitoissa, suomalainen kommentoi.

Philadelphia Flyersin GM Ron Hextall on Kekäläisen kanssa samoilla linjoilla.

– Fanit pitävät rangaistuslaukauksista, mutta he tulevat pitämään myös kolmelle kolmea vastaan pelattavasta jatkoajasta. Uusi sääntö tekee jatkoajasta erittäin viihdyttävän, vaikka se onkin haastavaa maalivahdeille, kun paikkoja avautuu kokoajan, maalivahtilegenda totesi.

Sääntö otettiin AHL:ssä jo aiemmin käyttöön ja hyvien kokemusten ansiosta se päätettiin ottaa testiin myös NHL:n puolella. Tulevalla kaudella pääsemme näkemään, kuinka uudistus toimii käytännössä.

Unibet tarjoaa jo nyt voittajakertoimet tulevalle NHL-kaudella! Mikä joukkue nostelee Stanley Cup-pokaalia?

Lue myös:

Ronaldo esitti koditonta ja otti Madridin torin haltuun!

jvg nights