pique jättää maajoukkueen

Politiikkaa jälleen urheilussa, Pique valmis jättämään maajoukkueen

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 10/02/2017
Jaa tämä...

Poliisiväkivalta Katalonian kansanäänestyksessä itsenäisyyden puolesta tai vastaan on ollut rankka paikka myös katalonialaisille jalkapalloilijoille. Barcelonan puolustaja Gerard Pique oli kyynelissä, kun hän puhui median kanssa päivän tapahtumista.

Pique sanoi, että jos tilanne sitä vaatiin, niin hän jättää Espanjan maajoukkueen. Pique on vankkumaton Katalonian itsenäisyyden kannattaja, ja hän sanoi, että ”on valmis jättämään maajoukkueen, jos olen ongelma päävalmentaja Julen Lopeteguille tai Espanjan jalkapalloliitolle”.

Pique antoi lausuntonsa Barcelonan pelattua La Liga -ottelun suljettujen ovien takana Nou Campilla Las Palmasia vastaan. Yleisöä ei päästetty Nou Campille väkivaltaisten mellakoiden vuoksi. Katalonian viranomaisten mukaan 750 ihmistä loukkaantui poliisien piestessä äänestäjiä. Politiikka on ollut viime viikkoina tiukasti mukana urheilussa, ensin USA:ssa NFL-protesteissa, ja nyt Kataloniassa.

Gerard Pique valokuvattiin aikasemmin päivällä äänestyspaikalla. Myöhemmin iltapäivällä hän pelasi koko ottelun Las Palmasia vastaan.

”Äänestä joko kyllä, ei tai jätä vaikka lappu tyhjäksi, mutta äänestä. Francon aikaan emme voineet puolustaa ajatuksiamme. Olen, ja tunnen olevani, katalonialainen, ja olen hyvin ylpeä katalonialaisista ihmisistä ja heidän teoistaan viimeisen seitsemän vuoden aikana”, Pique sanoi kansanäänestyksestä.

Pique myös kritisoi Espanjan pääministeriä Mariano Rajoyta.

”Tämä on ollut kovin kokemukseni ammattiurallani. On ollut rankka päivä. Siellä oli perheitä, lapsia ja vanhuksia, ja sitten poliisi ja kansalliskaarti tuli väliin. Ihmiset protestoivat ilman väkivaltaa. Luulin, että se yrittäisivät lopettaa äänestyksen rauhallisesti. Kaikki näkivät mitä tapahtui, he tekivät kaikesta vain pahempaa. Tämä on yksi huonoimmista päätöksistä 50 vuoteen, he ovat erottaneet Katalonian Espanjasta vielä enemmän ja sillä on seurauksia”, Pique sanoi.

Barcelona yritti saada Espanjan jalkapalloviranomaisia siirtämään Las Palmas -ottelua, mutta se ei onnistunut.

”Oli vaikea pelata ilman kannattajia. Oli paljon kannanottoja puolesta ja vastaan, mutta me pelasimme pisteistä, ja liiga sekä Las Palmas halusivat pelata”, Pique kertoi.

Piquen pitäisi nyt liittyä Espanjan maajoukkueeseen, tulossa ovat MM-karsintaottelut Albaniaa ja Israelia vastaan. Hän on pelannut lähes 100 ottelua Espanjan paidassa, ja voittanut niin MM-kultaa 2010 kuin EM-kultaa 2012.

Piquen jatkaminen maajoukkueessa taitaa nyt olla aikalailla Espanjan jalkapalloliitosta, ja kannattajista, kiinni. Pohjoisemmassa Euroopassa tilanne olisi yksinkertainen, asiat tasaantuisivat pikapuolin ja jalkapallo jatkuisi kuin ennenkin. Kuumalla Iberian niemimaalla tilanne voi kyllä olla toinen.

 

 

 

Parhaat talletusbonukset