Portland Trail Blazers - Houston Rockets 26.4.2014 | Houstonilla pakkovoitto

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 16/04/2018
Jaa tämä...

Portlandin Aldridge on pelannut huimat pudotuspelit, kahdessa ottelussa 89 pistettä

Vihje lyhyesti

– Portland johtaa ottelusarjaa 2-0. Molemmat ottelut on pelattu Houstonissa. Kummankin kamppailun ehdoton hahmo on ollut Portlandin Aldridge, joka on tehnyt kentällä kaiken. Pisteitä kahdessa ottelussa Aldridge on tehnyt jo 89.

– Houstonin James Hardenin on nostettava tasoaan. Hänen heittoprosenttinsa kahdessa pudotuspelissä on ollut kehnompi kuin aikaisemmin tällä kaudella. Rocketsin sentteri Howard on pelannut hyvin.

– Edellisen kerran Portland on johtanut play off -sarjaa 2-0 vuonna 1977, ja silloin se voitti koko NBA:n mestaruuden.

– Houston voitti runkosarjassa keskinäiset ottelut 3-1. Se lienee joukkueista hieman parempi, mutta ratkaisut tehdään näin tasaisissa ottelupareissa lähinnä henkisellä tasolla. Houston on takuulla hyvin keskittynyt, joukkue tietää, että 0-3 -tilanteesta on jo liki mahdotonta nousta voittoon.

– Portland on kertoimissa pienoinen suosikki, mutta ottelu on tasaisempi kuin kolmen pisteen tasoitus kertoo.

Vihje: Houston +3, kerroin 1,91 Nordicbet

 

 

Lähtökohdat otteluun

Portland johtaa ottelusarjaa 2-0. Se voitti kaksi ottelua Houstonin kotikentällä, vaikka Houston lähti sarjaan hienoisena suosikkina. Portlandin All Star -laitahyökkääjä LaMarcus Aldridge on dominoinut kummassakin ottelussa. Hän teki ensimmäisessä ottelussa 46 pistettä, kun Portland voitti jatkoajan jälkeen 122-120. Toisessa ottelussa Portland voitti 112-104 ja Aldridge teki 43 pistettä. ”Tähän asti hänellä on ollut hemmetinmoinen ottelusarja”, Houstonin valmentaja Kevin McHale sanoi.

Ensimmäisessä ottelussa Aldridge teki pisteensä korin alta. Kun Houston puolusti toisessa ottelussa tiukasti läheltä koria, niin Aldridge teki pisteensä kauempaa hyppyheitoilla. Kakkosottelussa hän heitti 13 koria 18 yrityksellä yli kolmen metrin päästä korista.

Houstonin takamies James Harden ymmärtää kuinka tiukassa tilanteessa hänen joukkueensa on. ”Aldridge tekee kaiken, ja se on meille kova paikka. Meidän on keksittävä jotain nopeasti. Me joko voitamme kolmannen ottelun tai homma on ohi.”

Aldridge suoritus on ollut todella kova. Hän on ensimmmäinen pelaaja, joka tekee perättäisissä pudotuspeleissä 43 pistettä tai enemmän sitten vuoden 2003, jolloin saman teki Tracy McGrady. LeBron James teki 40 pistettä tai enemmän perättäisissä play offs -otteluissa vuonna 2009. Kukaan Portlandin joukkueen historiassa ei ole ennen tehnyt samaa.

Portland on viimeksi johtanut play off -sarjaa 2-0 vuonna 1977, ja silloin Blazers voitti koko NBA:n mestaruuden. Ainoastaan kolme joukkuetta on voittanut sarjan hävittyään ensin kaksi ottelua kotikentällään. Edellisen kerran sen teki Dallas yhdeksän vuotta sitten.

Runkosarjan aikana Houstonin ja Portlandin keskinäiset ottelut menivät Houstonille 3-1, mutta sillä ei nyt ole juurikaan merkitystä. Joukkueet ovat tasaiset, voitot ratkaistaan pienillä eroilla. Houstonin James Harden ei ole pelannut tasollaan, ja jos hän parantaa peliään, niin ote voi kääntyä Houstonille. Harden on yksi liigan parhaita heittäviä takamiehiä, mutta pudotuspeleissä hän on osunut vain 14 kertaa 47.stä yrityksestä. Näin huonosti hän ei ole tällä kaudella vielä pelannut. Toinen Houstonin tärkeä pelaaja, sentteri Dwight Howard on ollut tasollaan. Keskiviikkona hän teki 32 pistettä ja otti 14 levypalloa.

 

Perustelut vihjeelle

Ottelusarja on tasainen. Aldridge ei ratkaise yksin kaikkia otteluita. Hän on osunut kovalla prosentilla, eikä ole luultavaa että vire jatkuu joka ottelussa. Houston on kuitenkin joukkueista hienoisesti parempi. Kolmen pisteen tasoitus Rocketsille on paras veto otteluun.

Vihje: Houston +3, kerroin 1,91 Nordicbet

Veikkaussivut | Anssi