VIDEO: EM-kisat päättyi yllätykseen - Portugali juhlii mestaruutta

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 07/10/2016
Jaa tämä...

Tuore Euroopan mestari on saatu selville.

Jalkapallon EM-kisat päättyi myöhään sunnuntai-iltana Portugalin juhliin, kun maa kaatoi Ranskan vähämaalisessa kamppailussa numeroin 0-1. Ottelun ainoa maali syntyi jatkoajalla, kun Eder onnistui 109. minuutin kohdalla maalinteossa.

Pariisissa pelattu finaali eteni maalittomana aina jatkoajalle asti, vaikka kummallakin joukkueella oli varsinaisella peliajalla mahdollisuus ratkaista EM-kulta itselleen. Jatkoajalla sankariksi nousi vaihdosta kentälle tullut hyökkääjä, joka ampui pallon Ranskan maalin alakulmaan, kun toinen jatkoaika oli lähtenyt käyntiin. Tilanteessa tähtimaalivahti Hugo Lloris oli voimaton.

Esimerkiksi toisella puolikkaalla Ranska sai pallon tolppaan. Andre-Pierre Gignac pääsi kentälle vaihdosta ja lisäajalla kääntymään rangaistusalueella. Mies sai pallon yli maalivahdin jalan, mutta veti suoraan tolppaan.

Vähämaalisesta finaalista huolimatta draamaa ei puuttunut. 25. minuutilla Portugalin Cristiano Ronaldo joutui tulemaan vaihtoon ja hänen tilalleen tuli Ricardo Quaresma. Ronaldo loukkasi aiemmin polvensa Ranskan Dimitri Payet’n taklauksen takia.

Portugalille Euroopan mestaruus on maan historian ensimmäinen. Portugali oli finaalissa kotikisoissaan vuonna 2004, mutta taipui tuolloin suuryllättäjä Kreikalle. Tuolloin Ronaldo nieleskeli kyyneleitä vain 20-vuotiaana tehden samoin sunnuntai-iltanakin.

Portugalin EM-kullan arvoa nostaa entisestään myös se, että maan ongelma oli nimenomaan, kun joukkueella ei ollut mitat täyttävää kärkimiestä. Siksipä laitureina tunnetut Cristiano Ronaldo ja Nani pelasivat aikalailla koko ajan hyökkääjinä.

Katso videolta ottelun ainoa maali:

 

Peliyhtiö Unibet on vahvasti mukana jalkapalloturnausten tapahtumissa. Sivuston kautta on mahdollista lyödä vetoa jalkapallosarjojen otteluista ja hankkia erinomaisen talletusbonuksen.

Lue myös:
Juventus-toppari hyväksynyt Manchester Cityn tarjouksen
VIDEO: Niklas Moisander siirtymässä Werder Bremeniin

BONUS 100€ ja 70€ ilmaisvetoina
Avaa pelitili nyt!
Pelaa