Portugali - Espanja | Jalkapallon EM-kisat 27.6

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 27/04/2018
Jaa tämä...

Neljä parasta joukkuetta jäljellä!

Portugali – Espanja, Vihje: Portugali etenee finaaliin ()

Portugali – Espanja, Vihje: Alle 10,5 kulmaa ()

Alkuun voidaan sanoa, että Portugali on saanut levätä tähän otteluun viisi päivää ja Espanja kolme päivää. Peli pelataan Ukrainassa, Donetskissa, jossa on ollut selkeästi kuumempaa kuin Puolassa. Jokainen ylimääräinen välipäivä ennen ottelua on siis todella tärkeä.

Viime MM-kisoissa Espanja pudotti David Villan maalilla Portugalin 1-0 neljännesvälierissä, joten Portugalilla on todella paljon nälkää tähän otteluun! Portugalilaiset ovat tähän mennessä pelanneet loistavat kisat ja itseluottamus on aivan huipussa. Heitä edesauttaa kun kapteeni Cristiano Ronaldo on löytänyt huikean vireen EM-kisoihin ja hän on saanut myös muut pelaajat vaatimaan itseltään kaiken irti kentällä. Portugalin vahvuus on puolustuspelaaminen sekä laitapelaaminen. Heillä on kisojen parhaat topparit sekä parhaimmat laitahyökkääjät ja sen varaan he laittavat kaiken.

Kaikki varmasti jo tietävät miten Espanja lähtee otteluun. Todennäköisesti Torresia ei laiteta avaukseen vaan halutaan Fabregas hallitsemaan palloa. Jos Fernando ei ole avauksessa, Portugalin osakkeet nousevat entistä enemmän. Portugali on tottunut puolustuspeliin ja heidän lähtönsä vastahyökkäyksiin on huikeaa katseltavaa. Jopa toppari Pepe nousee vastahyökkäyksillä aina vastustajan maalille saakka, jos on paikka. Joukkueet ovat lähellä toisiaan, mutta keskikentän Espanja vie 100-0. Maalinteko on ollut Espanjalla todella vaikeaa ja sitä se tulee olemaan myös tässäkin pelissä. Espanjan tärkein pelaaja Andrés Iniesta tulee ottamaan tässä pelissä paljon vastuuta ja niin pitääkin! Portugalin laitapakki Pereira saa onnistua tänään lähes täydellisesti, jotta Iniesta pysyisi pimennossa.

 

Maalimäärästä tässä ottelussa on mahdoton sanoa, koska se riippuu täysin Espanjasta. Jos Portugali tekee avausmaalin Espanjan on pakko hyökätä. Muuten ottelusta on luvassa erittäin todennäköisesti pallon siirtelyä toiselle (pois lukien ensimmäiset 15min).

Tähän otteluun saadaan myös kulmaveto kiinni. Espanjan peleissä kovia maita vastaan tulee todella harvoin paljon kulmia. Portugali on puolustusvoittoinen joukkue, eikä Espanja lähde vetämään kaukaa. Haastoja eikä ”kulmayrityksiä” tule, joten kulmat ovat harvassa.

Mahdolliset avauskokoonpanot:

Espanja:

Casillas ; Alba, Ramos, Pique, Arbeloa ; Alonso, Busquets, Xavi ; Iniesta, Fabregas, Silva

Portugali:

Patricio ; Coentrao, Alves, Pepe, Pereira ; Moutinho, Veloso, Meireles ; Ronaldo, Almeida, Nani

 

Veikkaussivut | Neukka

 

 

 

Portugali-Espanja, Vihje: Tasapeli

 

Mielenkiintoisessa välieräottelussa kohtaavat kaksi joukkuetta, jotka molemmat ovat parantaneet otteitaan turnauksen edetessä.

Ensimmäisten otteluiden perusteella en olisi pitänyt Espanjaa suurimpana mestarisuosikkina, mutta monien mielestä joukkue onkin tehnyt juuri tarvittavan, eikä potentiaalista ole vielä tarvinnut ottaa kaikkea irti. Esim. Ranskaa vastaan peliesitys näytti ajoittain vaisulta, mutta silti ottelu oli Espanjan hallinnassa ja loppuniitti iskettiin aivan viime minuuteilla. Espanjalta kuitenkin puuttuu Cristiano Ronaldon kaltainen maalitykki. Fabregas, Alonso ja Torres ovat toistaiseksi kantaneet suurinta maalintekovastuuta kahdella maalillaan ja heiltä voi tosin odottaa paljon nytkin.

Portugali on parantanut sekä hyökkäys- että puolustuspään työskentelyään turnauksen edetessä ja huippuvaarallinen Cristiano Ronaldokin on saanut maalijyvänsä kohdilleen. Myös Varela, Postiga ja Pepe ovat onnistuneet maalinteossa. Nani, Almeida ja Oliveirakin voivat onnistua hyvän päivän sattuessa.

Portugali on ehkäpä turnauksen vaarallisin vastahyökkäysjoukkue ja tässä piileekin sen mahdollisuus ajoittaiseen näpertelyyn sortuvaa Espanjaa vastaan. Keskikentän hallinta tulee varmasti olemaan Espanjalla, mutta tältä sektorilta ei kuitenkaan ottelua ratkaista. Punapaitojen puolustus on haavoittuvimmillaan tehokasta vastahyökkäysjoukkuetta vastaan. Luulenkin, että Portugali onnistuu tässä taktiikassaan Ranskaa paremmin.

Portugalilla on suuri nälkä edetä jatkoon, sillä nyt pelataan suurta naapuria vastaan. Historian epäköhdat halutaan oikaista, mikä edellyttää hyvin kurinalaista pelitapaa. Oma veikkaukseni on 1-1 tasapeli, sillä yhteen maaliin Portugalilla on täysin realistiset mahdollisuudet. Lähtökohdat ovat niin tasaiset, että kumpi tahansa voi edetä finaaliin. Uskon, että voittaja ratkeaa vasta pidemmän kaavan kautta.

Tasuri tuntuu kelvolliselta pelivaihtoehdolta, rohkeimmat voivat myös kokeilla Portugalin yllätysvoittoa. Finaalipaikka ei ole mikään mahdottomuus ja se voi hyvinkin tulla vaikka rankkareilla.

 

Veikkaussivut | fc1893

 

Portugali – Espanja, Vihje: Espanja

Portugali haastaa Espanjan herkullisessa välierässä.

Molemmat joukkueet ovat pelanneet hyvää jalkapalloa. Espanja on suurinpiirtein kävellyt välieriin Portugalin noustessa useaan otteeseen tappioasemasta voitoon. Välieristä kumpikin joukkue selvisi jatkoon ilman suurempia ongelmia dominoiden vastustajansa.

Ottelun kuva tulee olemaan jälleen selkeä, Espanja tulee pitämään palloa ja Portugali pyrkii iskemään vastahyökkäyksillä. Ongelma Portugalin vastahyökkäyksissä on se, että liian usein Ronaldo ja kumppanit ovat yksin pallon kanssa useaa vastustajaa vastaan. Tämä toimii Tsekin tasoisia joukkueita vastaan, mutta Espanjanlaisten taidot tuntien tulee Portugalilla olemaan todella suuria vaikeuksia saada maalipaikkoja, mikäli joukkue ei saa nopeammin pelaajiaan ylös.  Espanja on päästänyt viimeksi maalin Italiaa vastaan ja sen puolustus on toiminut erinomaisesti. En jaksa uskoa Portugalin pystyvän yhtä maalia enempää ottelussa tekemään, mikä todennäköisesti ei tule riittämään finaalipaikkaan. Kyseessä on naapurimaiden ”välienselvittely”, mikä takuuvarmasti saa myös Espanjalaiset pelaamaan täydellä teholla ensimmäistä kertaa turnauksessa.

Paperilla Espanjalla on selkeästi kovempi joukkue ja mikäli kuten uskon Ronaldo saadaan pelattua vaarattomaksi ei Portugalilla ole riittävästi aseita voittoon. Nani ei ole turnauksessa ollut parhaimmillaan ja joukkueen paras kärkimies Helder Postiga loukkaantui edellisessä ottelussa. Myös edellisissä otteluissa on näkynyt Ronaldon kiukuttelu joukkuetovereilleen, kun taitotaso ei ole ihan samaa luokkaa. Hallitsevana Euroopan- ja maailmanmestarina Espanjalla on viime vuosilta kokemusta näiden otteluiden voittamisesta ja itseluottamusta omaan tekemiseen.

Portugalin puolustus on kuin aikapommi, Pepe ja Coentrao ovat molemmat korttiherkkiä puolustajia ja taitavien Espanjalaisten kanssa he tulevat olemaan suurissa vaikeuksissa. Espanjalla ei ehkä tässä turnauksessa ole laittaa kentälle suurta tähtihyökkääjää, mutta joukkueessa on lukuisia maailmanluokan pelaajia, joista jokainen voi ratkaista ottelun. Uskonkin vakaasti Espanjan jälleen väsyttävän ja turhauttavan vastustajansa syöttöpelillään ja iskevän finaalipaikkaan tarvittavat osumat.

 

Kertoimet eivät suuria herkkuja tarjoa, mutta uskon niin vakaasti Espanjan voittoon, että nappaan sen kupongille(ehkä jopa joidenkin mielestä hieman alikertoimella). Riskipelaajille yli 3.5 maalin kertoimet pyörivät 5.5-6.0 välillä, joten kokeilen sitä myös aivan minimipanostuksella.

Pelionnea!

Veikkaussivut | Paspe