Portugali - Ghana 26.6.2014 | Portugalia yliarvostetaan edelleen

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 17/04/2018
Jaa tämä...

Loukkaantumisongelmat sotkivat Portugalin turnauksen, Ghana pelasi hienon ottelun Saksaa vastaan

Vihje lyhyesti

– Portugali on flopannut pahasti. Joukkueessa on paljon loukkaantumisongelmia, pelaajia on poissa tai pahasti puolikuntoisena. Supertähti Cristiano Ronaldo ei ole oma itsensä, hän kärsi polvivammasta ennen kisoja eikä selvästikään ole vielä päässyt täyteen pelikuntoon. Myös toppari Pepe taitaa olla kauden jäljiltä hieman vaivainen.

– Ghana hävisi ensimmäisen ottelunsa USA:lle, sen peli ei ollut ollenkaan kasassa tuossa ottelussa. Ghana päästi ensimmäisen maalin jo alle minuutin ja USA:n voittomaalin aivan ottelun lopussa. Se oli ensin itse tasoittanut hetkeä aiemmin, jonkinlainen keskittymisen puute tai hermostuneisuus vaivasi avausottelussa. Saksa ja Ghana pelasivat toisella kierroksella ehkä koko kisojen parhaan ottelun. Peli päättyi tasan 2-2.

– Ghana jätti avainpelaajia vaihtopenkille USA:ta vastaan, esimerkiksi Boateng tuli mukaan vasta toisella puoliajalla. Saksa-ottelussa hänkin oli jo aloituksessa. Portugalia vastaan takuulla Boateng ja Jordan Ayew ovat heti alusta saakka mukana. Muntari on pelikiellossa, joten ehkä Essien pääsee vihdoin avaukseen.

[ Asamoah Gyan alkaa taas olla kunnossa, hän on ghanalaisten ykkönen maalintekijäksi. Unibetille 100 € bonus tästä ]

– Portugali on kertoimissa suosikki, vaikka ei kyllä pitäisi. Kyllä ottelun pitäisi vähintään tasabuuki olla. Ghana +0 -tasoituksella on hyvä veto. Samaten maaleja tullee useampi, koska Portugali ei voi jarrutella eikä Ghanakaan sitä varmaan tee.

Vihje: Ghana +0, kerroin 2,375 Bet365

Vihje: yli 3 maalia, kerroin 1,950 Bet365

 

 

Lähtökohdat otteluun

Portugali on pelannut niin heikosti, että sen jatkoonpääsystä saa jo lähes kymmenen kertoimia. Se tarvitsee ottelusta todella suurinumeroisen voiton, ja samalla Saksa ja USA eivät saa pelata tasan. Tässä hetkellä sen maaliero on neljä miinuksella, kun USA:llakin on yhden maalin plussan puolella.

Portugalilla on vielä pienoiset mahdollisuudet, koska joukkueen supertähti Ronaldo lähetti USA-ottelun viimeisellä minuutilla mainion keskityksen vaihtomies Varelalle, joka puski tasoituksen. Muuten Portugali on näissä kisoissa ollut heikko ja ideäköyhä, ei ollenkaan sellainen nopea ja luova joukkue, johon tällä vuosituhannella ollaan totuttu. Ronaldokin on ollut pahasti keskenkuntoinen kärsittyään pitkään ennen turnausta jalkavammasta.

”Me olemme varmaan vain keskinkertainen joukkue. Valehtelisin, jos sanoisin, että olemme huippujoukkue”, Ronaldo sanoi kahden ensimmäisen pelin jälkeen.

Ghana on ollut ajoittain mainio. Saksaa vastaan se pelasi ehkä kisojen tähän astisista otteluista parhaimman. Maalittoman ensimmäisen jakson jälkeen Ghana nousi jo 2-1 -johtoon ennen kuin Miroslav Klose tasoitti. Ghana hyökkäsi ottelussa tehokkaasti, joukkueessa oli selvästi kova lataus ja energia. Andre ja Jordan Ayew sekä edellisten kisojen tähtihyökkääjä Asamoah Gyan olivat Saksaa vastaan erinomaisia.

Portugali saa jälleen toppari Pepen mukaan. Pepe oli edellisen ottelun pelikiellossa saatuaan Saksa-ottelussa typerän punaisen kortin. Pepekään ei ilmeisesti ole täydessä pelikunnossa, joten hänen paluunsa ei ole niin suuri parannus joukkueen puolustuslinjaan. Portugalilla on pitkä lista loukkaantuneita tai puolikuntoisia pelaajia, tämä on suurelta osin vaikuttanut joukkueen kehnouteen. Vasen puolustaja Fabio Coentrao on tästä ottelusta sivussa loukkaantumisen vuoksi ja hyökkääjien Hugo Almeidan sekä Helder Postigan pelaaminen on hieman epävarmaa.

[ Pepe on mukana, varoituksia on tulossa. Siitä hyvä veto. Unibetille 100 € bonus tästä ]

Ghanalta puuttuu oikea pakki Daniel Opare loukkaantumisen vuoksi. Tärkeä keskikenttäpelaaja Sulley Muntari on sivussa kahden varoituksen vuoksi. Michael Essien ei saattaa tulla avaukseen nyt ensimmäistä kertaa, Essien on loistava pelimies, mutta viime aikoina ollut hieman ruosteessa. Usa-ottelussa Ghana jätti muutamia tärkeitä pelaajia vaihtopenkin puolelle, mutta Saksaa vastaan hekin olivat mukana. Boateng pelasi Saksa-ottelussa alusta saakka, ja varmaan hän on mukana nytkin. Boatengin paikka Portugalia vastaan voisi olla keskikentän pohjalla, jolloin Jordan Ayew saattaisi olla avauksessa ja paremmin mukana hyökkäyksissä.

Ghanan valmentaja Kwesi Appiah on lähtenyt otteluihin aggressiivisella taktiikalla ja samaa on varmaan tulossa nytkin. He eivät tarvitse suurta voittoa, jos Saksa vain hoitelee USA:n, mutta taktiikan vaihto tiukassa paikassa voi olla riski.

 

Perustelut vihjeelle

Portugalista on tehty ottelun suosikki ja se ei oleaivan kohdallaan. Maine ja Cristiano ronaldo taitavat painaa vaakakupissa. Ghana ei ole ollut näissä kisoissa huonompi. Hyvä veto otteluun on Ghana +0 -tasoituksella. Samaten ottelun maaliodotus on sen verran korkea, että yli kolme maalia on hyvä veto. Portugalin on hyökättävä eikä Ghanakaan pelaa pakittamalla.

Vihje: Ghana +0, kerroin 2,375 Bet365

Vihje: yli 3 maalia, kerroin 1,950 Bet365

Veikkaussivut | Anssi