Portugali - Ruotsi 15.11.2013 | Jalkapallon MM-karsinnat

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 23/04/2018
Jaa tämä...

Pelaako Ruotsi itselleen loistavat lähtökohdat toiseen osaotteluun?

Portugali – Ruotsi, merkki 1, kerroin

William Hillin kertoimet otteluun 1,70 | 3,40 | 5,50

 

Jalkapallon MM-karsintojen jatkokarsinnat avataan tänään neljän ottelun voimin, Portugali isännöi äärimmäisen jännittävässä kamppailussa vastaan asettuvaa Ruotsia. Joukkueiden toinen kohtaaminen pelataan myöhemmin Ruotsissa. Tiedossa on monestakin syytä mielenkiintoinen kohtaaminen. Portugalin suurtähdet Cristiano Ronaldon johdolla kohtaavat nyt Zlatan Ibrahimovicin. Portugalille pääseminen MM-lopputurnaukseen on äärimmäisen merkittävää, sillä Brasiliaan kuitenkin Portugalilla ovat hyvät talous,-sekä kulttuuriyhteydet. Portugali tunnetaan vahvana kotijoukkueena, joten siinä mielessä Ruotsin yllätysmahdollisuudet ovat huomattavasti paremmat joukkueiden toisessa kohtaamisessa.

Portugali on kymmenestä edellisestä kotiottelustaan hävinnyt vain yhden, joten Ruotsin tehtävä ei tule tänään olemaan helppo! Ruotsi pystyy jäädyttämään taitojoukkueiden pelin erittäinkin hyvin, mutta toisaalta materiaaliltaan Ruotsi ei ole ensinnäkään Portugalin tasoa ja toisekseen yksilötaidoltaan Ruotsi ei ole myöskään Portugalin tasoa. Portugalilla on yksilötaidossa kuitenkin sen verran laadukkaampia yksilöitä, että Ruotsin olisi tänään vain keskityttävä siihen, että Portugali pysyisi mahdollisimman kauan ja mahdolllisimman paljon poissa vierasjoukkueen maalilta. Ruotsi voitti syksyn aikana vieraissa kaksikin vierasottelua putkeen, mutta toisaalta sitä ennenhän Ruotsi kulki monta ottelua niin, että vieraista ei tullut voiton voittoakaan.

Portugalin on voitettava ottelu kotonaan, sillä joukkueiden toisessa kohtaamisessa tulee Tukholmassa olemaan huomattavasti hankalampaa. Portugali tulee saamaan tänään varmasti hurjan tuen kotiyleisöltään. Ruotsi on ehdottomasti ikävä vastustaja monelle huippujoukkueellekin, sillä pelin jäädyttäminen sopii vierasjoukkueen pelityyliin. Zlatan Ibrahimovic on varmasti enemmän kuin innoissaan yrittämässä viedä joukkuettaan mukaan MM-lopputurnaukseen, mutta todennäköisesti edes Zlatan Ibrahimovic ei siihen yksin tule pystymään. Vaaka kallistuu materiaalin sekä kotiedun puolesta Portugalin suuntaan. Todennäköisesti Portugali kotonaan vie tämän ottelun edukseen. 

Veikkaussivut | Tuomas