PSG - Chelsea 2.4.2014 | Onko Zlatan edelleen kuningas?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 04/02/2014
Jaa tämä...

Mikä on Ranskan liigan ja Valioliigan tasoero?

Vihje lyhyesti

– PSG:llä on maailmanluokan hyökkääjät, Chelsealla ei. Chelsean manageri Mourinho sanoo, että tähtihyökkääjät tekevät huipputasolla eron joukkueiden välillä.

– Chelsea on viime viikkoina kompuroinut vieraskentällä. Se on hävinnyt ja jäänyt maaleitta niin Aston Villan kuin Crystal Palacenkin vieraana. PSG ei ole takellellut, se on nyt voittanut yhdeksän ottelua putkeen.

– Joukkueet pääsevät lähes parhailla kokoonpanoilla otteluun, suurempia loukkaantumis- tai pelikielto-ongelmia ei ole kummallakaan. Kaiken lisäksi vielä PSG:n tähtidiiva Zlatan pelaa uransa parasta kautta.

– Kertoimet ovat aikalailla kohdallaan. Ranskan liigan ja Valioliigan tasoero on kysymysmerkki. Kuinka hyvä PSG olisi kanaalin toisella puolella?

Vihje: PSG, kerroin 2,10 Bet365 

 

 

Lähtökohdat otteluun

Suurin ero PSG:n ja Chelsean välillä on hyökkäyspäässä. Pariisilaisilla on useampikin maailmanluokan kärkimies ja Chelsealla ei ole yhtään. Chelsean manageri Jose Mourinhokin myöntää tämän.

PSG:n Zlatan Ibrahimovic, Edinson Cavani ja Ezequiel Lavezzi ovat luokkaa parempi ryhmä kuin Chelsean Fernando Torres, Andre Schurrle ja Samuel Eto’o.

”Siinä joukkueessa on fantastisia hyökkääjiä ja maalintekijöitä, ja se tekee tällä tasolla eron. Kun katsoo kahdeksan parhaan joukossa olevia joukkueita, niin kaikki ovat hyviä, hyvä rakenne ja oma filosofia. Sen jälkeen kun katsoo, niin näkee Messin, Ronaldon, Leandowskin, Diego Costan, Ibrahimovicin, Cavanin ja Lavezzin. PSG:llä on useampi heistä, tällä tasolla se on hyvin tärkeä osa joukkuetta”, Mourinho sanoi tiistain lehdistötilaisuudessa.

Näyttää siltä, että Chelsean kehno hyökkäyspää on se, johon joukkueen koko kausi kaatuu. Aiemmin tällä kaudella Chelsean erinomainen keskikenttä on onnistunut hoitamaan homman, mutta viime viikkoina joukkueen hyökkäyspää on pettänyt pahasti. Chelsea on viimeisen kolmen viikon aikana hävinnyt vieraissa 0-1 niin Aston Villalle kuin Crystal Palacellekin. Tappiot Valioliigan heikoimpia joukkueita vastaan pudotti Chelsea liigan kärjestä. Viime viikonlopun Palace-tappion jälkeen Mourinho oli jo valmis julistamaan mestaruuskamppailun olevan heidän osaltaan ohitse.

Chelsea on voittanut vain yhden kuudesta viimeisestä vierasottelustaan. Viime viikkojen kotivoitoissakin on enemmän ollut kyse vastustajan huonoudesta. Tottenham oli Chelseaa vastaan käsittämättömän huono ja Arsenal pelasi yli 70 minuuttia kymmenellä pelaajalla.

PSG on ollut vakuuttava. Joukkue on voittanut viimeiset yhdeksän ottelua, seitsemässä oma maali on säästynyt puhtaana. Kaiken kaikkiaan joukkue on päästänyt viimeisessä kymmenessä ottelussa vain neljä maalia.

Zlatan pelaa ehkä uransa parasta kautta. Hän johtaa Ranskan liigan maalipörssiä ylivoimaisesti 25 maalilla. Kakkosena on seuratoveri Cavani 14 maalilla.

Ranskan liiga ei ole yhtä hyvä kuin Valioliiga, joten PSG saa nyt tavallista kovemman vastuksen. Heillä on kuitenkin erinomainen joukkue, joka takuulla menestyisi missä liigassa tahansa. Ja ehkä heillä on nimenomaan tarve todistaa tämä.

PSG:n valmentaja Blanc lepuutti useita avainpelaajia viime viikonloppuna. Tästä ottelusta ei puutu ketään muuta kuin loukkaantunut puolustaja van der Wiel. Chelsealta puuttuvat puolustaja van Ginkel sekä kokenut kärkimies Eto’o.

Perustelut vihjeelle

Chelsea on ollut viime aikoina huono vierailija, ja PSG vahva kotonaan. Bet365 antaa kotivoitosta kertoimen 2.10. Se ei aivan järkipeli ole, mutta kelvollinen veto lisäämään jännitystä.

Vihje: PSG, kerroin 2,10 Bet365 

 

 

Veikkaussivut | Anssi