Pulkkinen tekee NHL-debyyttinsä perjantaina - "Paras laukoja, mitä olen nähnyt" | NHL

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 19/04/2018
Jaa tämä...

Teemu Pulkkinen pelaa ensimmäisen NHL-ottelunsa perjantaiyönä Suomen aikaa, kun hyökkääjän edustama Detroit Red Wings kohtaa kotikaukalossaan Edmonton Oilersin.

Teemu Pulkkisen NHL-unelma käy toteen hyvin pian. Loukkaantumisista kärsivä Detroit Red Wings nosti suomalaishyökkääjän keskiviikkona rivistöönsä farmiseura Grand Rapids Griffinsista. Parin päivän odottelun jälkeen nuorukainen pääsee vihdoin tositoimiin isossa showssa, kun Red Wings kohtaa kotikentällään Edmonton Oilersin.

Pulkkinen on harjoitellut Red Wings -leirissä samassa hyökkäysketjussa Cory Emmertonin ja Drew Millerin kanssa. Pulkkisella onkin mittavasti kokemusta Emmertonin kanssa pelaamisesta AHL:n puolelta.

Kanukkihyökkääjä ei säästellyt sanoissaan, kun häntä pyydettiin kuvailemaan ketjutoveriaan.

– Hänellä on aivan uskomaton laukaus, ehkäpä paras, mitä olen koskaan nähnyt. Hän ei ole tehnyt koko kaudella yhtäkään rumaa maalia. Ne ovat olleet kaikki komeita tykityksiä verkon perukoille, sanaili Emmerton mlive.com -sivustolla.

– En ole varmaan koskaan nähnyt hänen laukovan ranteella. Se on aina jonkinmoinen lyöntilaukaus. Se on hänen aseensa, ja hän käyttää sitä tehokkaasti, jatkoi kanadalaispeluri.

Myös Red Wingsin maalilla torjuva Jimmy Howard liittyi Pulkkisen laukauksen ihailijakerhoon. Jenkkivahti kertoikin, että kyseisen lämärin kohtaaminen on aina hivenen pelottavaa.

– Teemu ei taida itsekään aina tietää, mihin se laukaus lähtee. Hän pystyy todella antamaan kyytiä kiekolle. Hän on myös nopea luistimillaan ja tätä meidän hyökkäys juuri nyt tarvitseekin.

Red Wingsin päävalmentaja Mike Babcock ei vielä paljastanut pelaako kyseinen kolmikko yhdessä myös perjantaisessa Oilers-ottelussa. Hän kuitenkin paljasti, että Pulkkinen tulee päivystämään parhaalla laukaisusektorilla joukkueen toisessa ylivoimakoostumuksessa.

Pulkkinen on AHL-joukkue Griffinsin paras pistemies 51 tehopisteellään. Maaleja lämärihirmulle on kertynyt peräti 26. Lukema oikeuttaa AHL:n tulokkaiden maalipörssin ykköspaikalle.

”Täytyy nauttia ja pitää hauskaa”

Pulkkinen on itse täysin valmis NHL-debyyttiinsä. Koko kauden AHL-jäillä viettänyt suomalaishyökkääjä lähtee yksinkertaisesti nauttimaan ainutlaatuisesta hetkestä.

– Olen pelannut kiekkoa lapsuusajoista saakka, joten kyseessä on vain yksi peli muiden joukossa. Tilanne on vähän erilainen, mutta tästä täytyy vain nauttia ja pitää samalla hauskaa, kommentoi Pulkkinen.

Henkilökohtainen sotasuunnitelma on Pulkkisella valmiina. Se on sama kuin tähänkin asti nuorukaisen uralla.

– Tykkään laukoa paljon. Se on se minun juttuni. Haluan laukoa ja tehdä maaleja, joten teen töitä sen puolesta, jatkoi maalipyssy.

Ainakin ketjukaveri Emmerton uskoo Pulkkisen taitoihin.

– NHL on tasoltaan kovempi muihin sarjoihin verrattuna, joten jäämme odottamaan, kuinka hän suoriutuu. Uskon kuitenkin, että Teemulla on edessä erittäin valoisa tulevaisuus.

Veikkaussivut | Ville Hokkanen

Twitter: @vvhokkanen, @Veikkaussivut