It's on! SM-liigan puolivälierät käyntiin!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 18/04/2018
Jaa tämä...

Kevään kiima alkaa olla käsinkosketeltavissa! Säälit on nyt pelailtu pois alta ja vain kahdeksan parasta on jäljellä.

Puolivälierät lähtevät käyntiin! Käyn tässä kirjoituksessa läpi otteluparit ja heitän arviot jatkoon menijöistä. Säälien ennakkoarvioista osui 1/2 oikein, joten ainakin tätä paremmin olisi tarkoitus tällä kertaa onnistua! Puolivälieräparit ovat siis (ikäänkuin nämä nyt ei olisi jo kaikkien tiedossa): Jokerit – Lukko, Tappara – HIFK, JYP – HPK ja Ässät – Kalpa. Tarkemmat analyysit ottelukohtaisissa veikkausvihjeissä. Karsintasarjan parina taistelee Ilves – Jukurit, jossa edelleenkin luotan tamperelaisiin kuin muuriin.

Puolivälierät:

Jokerit – Lukko

Ehkä etukäteen selvin ottelupari. Jokerit pelasi vakuuttavan runkosarjan jopa absurdeihin mittakaavoihin asti yltäneistä loukkaantumismääristä ja pelikielloista huolimatta, mikä kertoo joukkueen iskukyvystä paljon. Lukko sen sijaan on hiihdellyt lähinnä Justin Azevedon kannattelemana eteenpäin. Lukon sauma löytyy asetelmasta. Jos helsinkiläiset lähtevät sarjan alkuun henkseleitä paukutellen, raumalaiset voivat hyvinkin napata ensimmäisen voiton, mikä taas muuttaisi koko sarjan luonteen kertaheitolla.

Jokerit saattaa hapuilla ensimmäisessä ottelussa, mutta sarja menee varmasti helsinkiläisille. Jokerit välieriin 4-1 voitoin.

Katso 1. ottelun vihje tästä >> 

 

Tappara – HIFK

HIFK taisteli kuin taistelikin itsensä puolivälieriin asti. Mielenkiintoisen tästä parista tekee se, että saiko HIFK Saipan kaatamisesta lisäpotkua ja jos sai, niin kuinka paljon? Oman arvioni mukaan tuota lisäpotkua pitäis tulla aivan p*******sti, jotta helsinkiläisillä olisi saumaa Tampereen ykkösjengiä vastaan. Tapparalla on jäljellä olevista jengeistä ehkä laajin ratkaisijarintama, joka voi helpostikkin olla kullan arvoinen ase tämän kauden SM-liigassa. Heitän myös lonkalta, että runkosarjan arvokkain pelaaja löytyy akselilta Aleksander Barkov/ Ville Nieminen.

Tappara klaaraa sarjan puhtaasti 4-0.

Katso 1. ottelun vihje tästä >> 

 

JYP – HPK

Jyväskylässä ei hurraa huutoja kaikunut, kun selvisi, että vastaan puolivälierissä asettuu Kerho. HPK on ollut jo useamman vuoden ajan jostain mystisestä syystä äärimmäisen vaikea vastustaja jyväskyläläisille. Tätä tosin Jyväskylässä tuskin mietitään tällä hetkellä lainkaan. JYPillä on selvä materiaalietu erityisesti hyökkäyksen osalta. HPK:n tehot kasaantuvat tällä hetkellä lähinnä kaksikon Ville Viitaluoma Jere Sallinen harteille. Jyrki Aho tuleekin lähes 100% varmuudella peluuttamaan Miika Lahden johtamaa ketjua näitä herroja vastaan aina kun mahdollista, jotta kyseiset herrat saadaan pidettyä aisoissa.

JYP tulee viemään vähämaalisen ja tasaisen sarjan 4-2 voitoin.

Katso 1. ottelun vihje tästä >> 

 

Ässät – Kalpa

Porilaisten marssi soi runkosarjan lopulla aivan uskomattoman kovaa. Viime kierroksilla tuli joitain virhenuotteja, mutta muuten voidaan puhua lähes täydellisestä suorituksesta. Harmillinen asia Ässien kannalta on, että pleijarit on aiva eri maailma kuin runkosarja. Onkin erittäin mielenkiintoista nähdä, kantaako joukkueen keväthurmos myös tosipeleissä. Tätä hurmosta lähtee murskaamaan nippu savolaisia, jotka onnistuivat voittamaan pienoisen notkahduksensa kevään korvilla. Nouseeko Sakari Salminen potentiaaliselle tasolleen? Tätä Kuopijjossa aenaki toevotaan.

Tasaisin sarja puolivälierissä. Jollei totaalisia romahduksia nähdä, niin tämä sarja on erittäin potentiaalinen seitsemänteen otteluun menijä. Sori vaan porilaiset, mutta Kalpa menee välieriin voitoin 3-4.

Katso 1. ottelun vihje tästä >> 

Veikkaussivut | Oskari