Pyrintö - Kataja 9.4.2013 | Korisliiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 04/09/2013
Jaa tämä...

Pyrintö sekä Kataja Korisliigassa jälleen vastakkain.

Pyrintö – Kataja, merkki 2, kerroin 

Nordicbetin kertoimet otteluun 1,75 | 1,95 

Korisliigan illan ainoassa ottelussa Joensuun Kataja matkustaa Tampereelle Pyrinnön vieraaksi. Joukkueet kohtasivat juuri edelliselläkin kierroksella Joensuussa, silloin Kataja voitti ottelun kotonaan 87-82 numeroin, mutta ottelusta ei voi tehdä oikeastaan minkäänlaisia johtopäätöksiä. Pyrintö pelasi ottelussa täysin kakkosmiehistöllään, sivussa olivat esimerkiksi Damon Williams, Kenneth Lowe sekä Lamonte Ulmer. Myös tärkeä Olli Ahvenniemi oli Joensuun reissulta sivussa ja todennäköisesti Ahvenniemi on vielä tänäänkin poissa. Onkin syytä seurata Pyrinnön illan kokoonpanoa, eli onko myös tänään lepuutuksia tiedossa. Se on ehdottomasti nytkin hyvinkin mahdollista. Katajalla ottelussa on merkittävämmät panokset, sillä Kataja voi edelleen runkosarjan voittaa. Se vaatisi sitä, että Kataja voittaa molemmat jäljellä olevat ottelut. Jos joukkue jää tasapisteisiin ensimmäisenä olevan Nilan Bisonsin kanssa, se tarkoittaa sitä, että loimaalaiset tulevat ykköspaikan nappaamaan.

Katajan laadusta kertoo se, että kotiottelussaan Pyrintöä vastaan joensuulaiset pystyivät antamaan lepovuoron Sami Lehtorannalle, Petri Virtaselle sekä Jerald Fiedsille. Näin ollen vähemmän peliaikaa saaneet saivat näyttöpaikan ja käyttivät sen hyvin. Kuitenkin jokainen näistä mainituista pelaajasta on erittäin tärkeä osa joensuulaisten kokoonpanoa, joten tänään kolmikko tai ainakin osittain siitä on jälleen kentällä mukana.

Pyrintö on ollut tällä kaudella yleisesti sanottuna Katajaa epätasaisempi, joten se luo Pyrinnön kohdalle kysymysmerkkejä pudotuspelien alussa! Pyrinnön materiaali on tälläkin kaudella Korisliigan kolmen parhaan joukossa, mutta onhan Pyrintö ollut kuitenkin aivan liian epätasainen joukkueen materiaaliin verrattuna. Pyrintö ei ole pitkään aikaan voinut tosissaan taistella runkosarjan voitosta, tälläkin hetkellä matkaa Nilan Bisonsiin on kymmenen pistettä.

Kyseessä on kahden huippujoukkueen kohtaaminen, mutta Kataja nousee tässä tapauksessa erinomaiseksi peli-ideaksi jo ihan motivaationsa takia! Pyrinnöllä ei kuitenkaan ole mitään sen suurempaa pistetarvetta. Kotijoukkue tulee olemaan runkosarjassa neljäs ja tulee kohtaamaan puolivälierissä aina yllätysvalmiin Kauhajoen Karhun.

Veikkaussivut | Tuomas