Raanta torjui Blackhawksille voiton - "Ei mennyt niin kuin piti" | NHL

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 18/04/2018
Jaa tämä...

Suomalaisvahti Antti Raanta debytoi Chicago Blackhawksin rivistössä voitokkaasti.

Maaliskuussa sopimuksen Chicago Blackhawksin kanssa solmineen Antti Raannan NHL-debyytti koitti vihdoin 20. syyskuuta harjoitusottelussa Washington Capitalsia vastaan.

Ottelu ei saanut parasta mahdollista alkua suomalaisvahdin kannalta, sillä Capitals siirtyi 1-0 -johtoon jo ottelun toisella minuutilla. Maalille Raanta ei toki voinut mitään, sillä Capitals-hyökkäys syötteli koko Hawks-puolustuksen aivan solmuun ja lopulta Nicklas Bäckströmillä oli helppo työ puttailla kiekko tyhjään verkkoon takatolpalta.

– Tiesin kyllä, että vastassa on supertähtiä. Pelin alku ei mennyt tietenkään ihan niin kuin olisin toivonut, puheli Raanta Blackhawksin verkkosivujen videohaastattelussa.

Raanta ja koko Blackhawks-leiri kuitenkin terästäytyi ja ottelun varsinainen peliaika päättyi lopulta 4-4 tasatilanteeseen. Capitalsin lopuista maaleista vastasivat Tom Wilson, Eric Fehr ja itse Alexander Ovechkin.

– Viimeiset kaksi ja puoli erää sujuivatkin sitten paremmin. Paria maalia voin miettiä vielä suihkussa, mutta joukkue kuitenkin taisteli hyvin. Neljää maalia en halunnut tietenkään päästää taakseni, mutta opin paljon tässä pelissä. Näin, millaista peli NHL:ssä on, kertasi suomalaisvahti.

Maalittoman jatkoajan jälkeen voittajaa haettiin rangaistuslaukauskisasta, jossa Raanta oli elementissään. Suomalaisveskari pysyi ratkaisuhetkillä ohittamattomana torjuen sekä Ovechkinin ja Bäckströmin että Jason Chimeran yritelmät.

Jonathan Toewsin osuttua tolppien väliin komeiden veiviensä jälkeen voitti Blackhawks ottelun lukemin 4-5. Raanta torjui ottelussa yhteensä 26 kertaa.

– Toivottavasti saan lisää pelejä alle pian. Alku täällä on ollut aika rankka, kun kaikki on uutta. Uudet kamat, uudet puolustajat edessä. Kaikki on edennyt hyvin kuitenkin ja viikon-parin päästä kaikki on kunnossa, kommentoi Raanta.

Katso ottelun huippuhetket tästä!

Ja katso tästä miten Raanta nollaa Capitalsin supertähdet rankkareissa!

Veikkaussivut 

Twitter: @Veikkaussivut

 

Ei minimikerrointa, ei kierrätysvaatimusta!