Räikkönen – Bottas -taistelu huipentuu Abu Dhabin GP:ssä

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Petteri
  • 23/04/2018
Jaa tämä...

Formula ykkösten maailmanmestaruuksien ratkettua mielenkiintoisimmista tapahtumista ovat radalla vastanneet Kimi Räikkönen ja Valtteri Bottas. Tapahtumat saivat alkunsa lokakuun alun Venäjän GP:ssä, jossa Kimi Räikkönen yritti kilkkiohitusta Bottaksesta tunnetuin seurauksin. Bottas ratavalliin ja Räikkönen nilkuttaen maaliin. Penaltia Räikköselle.

USA:n GP meni ns. nätisti, kuskit eivät osuneet, mutta Meksikossa sitten rävähti ja tällä kertaa toisinpäin. Bottas ohitti Räikköstä, Kimi laittoi oven kiinni ja Bottas osui. Nyt Kimi puolestaan ratavalliin ja Bottas jatkoi matkaa vahingoittumana. Ei rangaistuksia ja monen mielestä siinä tilanteessa niitä ei pitänytkään tulla.

Brasilian kisa meni molemmilta nätisti, joskin lähtösuoran päässä Bottaksen etusiipi kävi varmasti Sunnuntaihesarin päässä Räikkösen takarenkaasta. Mutta ei siis osumaa.

Ei kahta ilman kolmatta? 

Tästä on luettavissa selvä kaava, kolari, ei kolari, kolari, ei kolari ja Abu Dhabi. 27.11.2015 Yas Marina Circuitilla ajettava Abu Dhabin kisa tarjoaa varsin mielenkiintoisen kisan. Ei sen takia että maailmanmestaruus olisi katkolla, vaan sen takia että F1-sarjassa ajetaan tuona sunnuntaina myös Suomen mestaruudesta. Piste-ero on vaivainen yksi piste, sillä Valtteri Bottas johtaa Kimi Räikköstä lukemin 136 – 135. Mikäköhän mahtaa olla vedonlyöntikerroin sille että Ferrari ja Williams –merkkiset autot osuvat Abu Dhabin kisassa ja ainakin toinen keskeyttää?

Kun eroa on yksi piste, tarkoittaa se käytännössä sitä, että kumpi näistä kuskeista on ensin maalissa, vie formula ykkösten tämän kauden nelostilan F1-sarjassa. Räikkönen on monesti sanonut että muut sijat kuin voitto eivät hänelle merkitse hänelle mitään. Ehkä näin, mutta häviäminen Bottakselle ja Williamsille kirpaisee ainakin jos ei Räikköstä niin ainakin hänen fanejaan. Ja haluaako Bottas näyttää Ferrarille, todennäköisesti tulevalle tallilleen omaa taistelutahtoaan?

Vedonlyöntikertoimet kisaan

Nyt saatavilla olevat kertoimet ovat lähinnä kisan voittajavetoja, joissa kolmikko Nico Rosberg, Lewis Hamilton ja Sebastian Vettel vievät pienimmät kertoimet. Räikkösen ja Bottaksen kertoimet ovat lähellä toisiaan ja mielenkiintoiseksi homman tekisi esimerkiksi se että miehet löytyisivät aika-ajojen jälkeen peräkkäisistä tai rinnakkaisista lähtöruuduista. Sille puolestaan kerroin lienee olevan todella pieni. Unibet uskoo vahvasti, että molemmat kuskit sijoittuvat kilpailussa kuuden joukkueen. Räikköselle tarjotaan kohteessa 1.50-kerrointa ja Bottakselle 1.60.

Kauden suurin jännite, eli mestaruustaisto on jo takana, joten jännitystä pitää hakea ihan jostain muusta kauden päättävään osakilpailuun. Brasilian kisa oli yhdellä sanalla sanottuna tylsä, toivottavasti saamme kauden päätöksessä todistaa huikeaa kilvanajoa. Ja Räikkösen ja Bottaksen taistelua neljännestä sijasta.

Ferrarin nopeus aika-ajoissa, Bottaksen nousu Brasiliassa lähdössä heti pari pykälää ja Abu Dhabin radan tiedetään sopivan mainiosti Williamsille.

 

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa