Ranska - Slovakia 3.5.2013 | Jääkiekon MM-turnaus

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 05/01/2013
Jaa tämä...

Ranska sekä Slovakia avaavat tämän vuotisen MM-urakan.

Ranska (+2,5 maalia) – Slovakia, merkki 1, kerroin 

Unibetin kertoimet otteluun 8,80 | 7,00 | 1,22 

Jääkiekon MM-turnaus käynnistyy Helsingissä pelattavalla ottelulla Ranskan sekä Slovakian välillä. Tämän lohkon kaikki ottelut tullaan pelaamaan Helsingissä. Ennakolta ajateltuna Slovakia lähtee otteluun selkeänä ennakkosuosikkina, mutta näin avausottelussa yllätysmahdollisuudet ovat aina suuremmat. Mielenkiintoiset lähtökohdat otteluun luo myös se tosiasia, että millä mielialalla Slovakia lähtee ennalta selkeästi heikompaa Ranskaa vastaan? Ei olisi varmasti ensimmäinen eikä viimeinen kerta, kun tälläinen keskitason jääkiekkomaa sortuisi heikompien aliarvioimiseen.

Ranska oli jo viime kerralla erittäin lähellä selvittää tiensä upeasti jopa puolivälieriin asti! Ranskan tehtävä on näissäkin kilpailuissa ensinnäkin selvittää tiensä myös ensi vuodeksi A-sarjaan, mutta mahdollisesti Ranska pystyy horjuttamaan suurempiakin jääkiekkomaita. Ranska ei onnistunut erittäin tärkeässä tehtävässä eli olympiapaikan metsästämisessä, joten nyt Ranskalla olisi kuitenkin mahdollisuudet saada hieman tulostakin aikaiseksi.

Useampi ranskalainen pelaaja on päässyt Eurooppaan pelaamaan erittäin koviin liigoihin ja se kertoo siitä, että Ranska on mennyt tässä lajissa selkeästi eteenpäin! On aivan selvää, että jossain vaiheessa se tulee auttamaan myös selkeästi Ranskan maajoukkuetta. Pelaajat saavat kokemusta erittäin kovien liigojen otteluista ja näin ollen se vain lisää Ranskan yllätysvalmiutta näissä otteluissa.

Slovakian viime kevään ihme kakkospaikasta tulee todennäköisesti olemaan näissä kilpailuissa kaukana, mutta Slovakia kaiken järjen mukaan tulee etenemään lohkosta helpohkosti jatkoon. Slovakian niin sanotusti päävastustaja on tällä kertaa Saksa ja puolestaan Ranska sekä Itävalta ovat ennakolta ne joukkueet, jotka taistelevat paikasta A-sarjassa. Lohkosta voi muodostua kuitenkin yllättävänkin hankala jopa Slovakialle, sillä on ehdottomasti selvää, että kumpikaan ennakolta heikommasta joukkueesta ei varmasti tule myymään nahkaansa helpolla. Slovakia on ottelussa selkeän suosikin asemassa, mutta kyllä Ranskan kertoimet ovat kokeilunarvoisia.

Veikkaussivut | Tuomas