EuroBasket: Ranska - Suomi 31.8.2017 klo 20.00

  • Sites desk
  • Anssi
  • picture: AFP
  • 20/01/2018
Share this on

Suomi aloittaa EM-koripallon tänään Ranskaa vastaan. Ranska on lohkosuosikki, mutta mukana ilman suurta osaa viime kesän olympialaisissa pelanneista pelaajista. Suomi on mukana parhaimmillaan, mutta kysymysmerkkejä joukkueen kohdalla riittää.

Suomen suurin ongelma on pelintekijä Petteri Koposen pelikunto. Koponen loukkasi keväällä itsensä Espanjan liigassa, hermovamma on olkapään paikkeilla. Koponen ei ole harjoittelut pallon kanssa kovinkaan kauaa, ja Suomen viimeisessä valmistavassa harjoitusottelussa Venäjää vastaan Koponen oli selvästi keskenkuntoinen, peli oli epätasaista eikä heitto uponnut totutulla varmuudella.

Turnauksen edetessä Koponen varmasti petraa peliään, mutta avausottelu voi olla vielä hankala paikka kovaa Ranskaa vastaan. Hyvinkin mahdollista, että veteraani Teemu Rannikko pelaa yhtä isot minuutit kuin selvä ykkösmies Koponen. Koposen pistemäärä jäänee tänä iltana vaatimattomaksi, hermovamma haittanee eniten juuri heittämistä.

Markkanen on vielä kokematon

Lauri Markkanen on toinen pelaaja, johon katseet kääntyvät. Markkanen on kuitenkin vasta 20-vuotias, eikä miesten otteluista ole takana vielä kovinkaan paljon. Muutaman NBA-kauden jälkeen Markkanen on varmasti Suomen joukkueeessa se pelaaja, jolle tiukassa paikassa annetaan pallo ja katsotaan mitä tapahtuu. Vielä Markkanen ei tätä ole.

Muu Suomen joukkue on käytännössä sama kuin muutamissa viime kisoissa, ainoastaan hieman vanhempi. Vielä ikä ei missään nimessä ole ongelma, vuosikauden joukkueen ykkössentterinä pelannut Gerald Lee jr:kin on vasta 29-vuotias.

Avauskokoonpanon pelaajista voi nostaa esille Sasu Salinin. Kovaa puolustava ja hyvin kolmosia heittävä Salin voi nousta isoonkin rooliin, jos Koposen pelaamisessa kaukoheitot ovat ongelma. Markkanen ja toinen iso mies, Eric Murphy, ovat mainioita kaukoheittäjiä, mutta suurin vastuu kolmosten upottamisesta jäänee Salinille.

Puolustus on ollut ongelma

Suomen harjoitusotteluissa turnauksen alla suurin ongelma on ollut puolustaminen. Suomi on pelannut kesän aikana seitsemän harjoitusottelua, ja vain kerran vastustaja on jäänyt alle 80 pisteen. Suomi on myös hieman huolestuttavasti hävinnyt kuusi seitsemästä treenimatsista, ja suurin ongelma näissä on ehdottomasti ollut Petteri Koposen sivussaolo.

Ranskan harjoitusottelut ovat sitten menneet erittäin hyvin. Se on voittanut viimeiset neljä piste-eroilla 25, 30, 25 ja kuusi. Vastukset ovat olleet hyvää eurooppalaista tasoa Italia, Belgia, Montenegro ja Saksa.

Ranskan joukkue vaikuttaa harjoituspelien perusteella hyvältä, mutta tosipelit ovat kuitenkin aina toinen juttu. Treenimatseissa rotaatio on aivan eri kuin itse kisoissa. Ranska joutuu kisoihin ilman NBA-miehiä Parkeria, Gobertia ja Batumia, ja vielä Mahinmi ja Kahudi ovat sivussa. Loukkaantuneiden joukossa ovat muun muassa Fall, Causeur, Beabois ja Luwawu-Cabarrot. Toki Ranskan poissaolojen kanssakin on yksi selvä suosikki turnauksen vottajaksi, mutta ei se ehkä niin kova ole kuin vetomarkkina väittää.

Suomi + tasoitus

Unibetin kertoimet otteluun ovat 1.12 -7.00, tasoitus on 12.5 pistettä. Totals-raja on peräti 160.5 pistettä, ja se johtunee Suomen kehnosta puolustuspelistä harjoitusotteluissa. Suomen puolustaminen on osa-alue, joka hyvinkin saattaa parantua itse kisoissa. Joukkuepelaaminen on aikaisemmin ollut yksi Suomen vahvuuksista, ja miksi se nyt muuttuisi kotikisoissa. Tasoituspuolella Suomi saa kyllä liikaa pisteitä. Kotikisojen avausottelu,eikä Ranska pelaa muusta kuin voitosta. Kyllä Suomi voittaa tasoituksen kanssa reilusti useammin kuin joka toisella kerralla. Suomi +12.5 Unibetin kertoimella 1.86 kelpaa hyvin pelilapulle.

Suomen mahdollinen avaus: Koponen, Salin, Huff, Markkanen, Lee jr

Ranskan mahdollinen avaus: De Colo, Heurtel, Diaw, Lauvergne, Fournier

Suomen koris on nousussa. 2014 oltiin jo MM-kisoissa, silloin tosin kisa-avauksessa USA oli 60 pistettä parempi. Alla tuon ottelun parhaat palat:

 

 

Parhaat talletusbonukset

bruins
NHL: New York Rangers - Boston Bruins 24.3.2016 klo 02.00

Katkeaako Bostonin kolmen pelin tappioputki heikosti pelannutta Rangersia vastaan?

liigalogo-iso
Liiga: Tappara - Lukko 26.3.2016 klo 17.00

Tappara on ahdistanut Lukon nurkkaan. Tasaiseksi ennakoitu sarja on kääntynyt selvästi tamperelaisten suuntaan. Kairaako Lukko pakkovoiton tiukassa paikassa?

NHL: St. Louis Blues - Vancouver Canucks 26.3.2016 klo 02.00

St. Louis Blues ottaa kotijäällään yhteen Vancouver Canucksin kanssa. Vierasjoukkueelle tarjotaan harvinaisen isoa kerrointa. Canucks venyy yllätykseen?

liigalogo-iso
Liiga: SaiPa - JYP 28.3.2016 klo 17.00

SaiPa onnistui raapimaan Jyväskylästä pakkovoiton. Nyt joukkueella on mahdollisuus lyödä sarja tasoihin Lappeenrannassa. Vieläkö sarja jatkuu?

NHL: Edmonton Oilers - Anaheim Ducks 29.3.2016 klo 04.00

Ducks on jo varmistanut paikkansa pudotuspeleissä. Nyt joukkue jahtaa kuitenkin vielä Tyynenmeren divisioonan voittoa. Edmontonista rutiinivoitto?

nhl-liiga
NHL: Philadelphia Flyers - Washington Capitals 31.3.2016 klo 03.0...

Flyersin ja Capitalsin välisestä ottelusta tekee erittäin mielenkiintoisen se, että nämä joukkueet saattavat kohdata pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Nappaako Flyers tärkeät pisteet?

detroit-2
NHL: Montreal Canadiens - Detroit Red Wings 30.3.2016 klo 02.30

Detroit jahtaa kiivaasti viimeisiä pudotuspelipaikkoja. Ensi yönä joukkue kohtaa tärkeässä pelissä loukkaantumisten runteleman Montrealin. Pystyykö kotijoukkue taistelemaan Detroita vastaan?

Laine-Puljujärvi
Liiga: Kärpät - Tappara 1.4.2016 klo 18.30

Tutut viholliset jälleen vastakkain. Kärpistä on tehty ensimmäiseen osaotteluun aivan liian iso ennakkosuosikki? Tapparalle tarjotaan maistuvaa kerrointa.

Expired items