Ranskan avointen jännitysnäytelmälle yllätysmestari!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Ben
  • 06/07/2015
Jaa tämä...

KUVA: AFP

Veikkaussivujen toimitus | Tuomas 7.6.2015

Tenniksen Ranskan avoimet saivat huikean päätöksen Sveitsin Stanislas Wawrinkan voittaessa uransa toisen Grand Slam -mestaruuden. Sveitsiläinen kaatoi loppuottelussa Serbian Novak Djokovicin erilukemin 1-3.

Novak Djokovic lähti tämän vuotiseen Ranskan avoimiin suurimpana mestarisuosikkina, ja sitä korosti entisestään sekin, että hän ei ollut koskaan voittanut mestaruutta Pariisissa. Loppuotteluun hän lähti niin ikään selkeänä ennakkosuosikkina, mutta Stanislas Wawrinka pelasi omien sanojensa mukaan kenties uransa parhaimman yksittäisen ottelun.

Ensimmäinen erä ratkesi Djokovicille yhden syötönmurron erolla. Erän seitsemännessä pelissä Wawrinka pelasi erittäin heikon syöttövuoron, ja serbialainen mursi hänen syöttönsä hyvinkin helposti.

Toisessa erässä näytti pitkään siltä, että ratkaisua haetaan mahdollisesti jopa tiebreakin kautta, mutta erän kymmenennessä pelissä Wawrinka onnistui murtamaan Djokovicin syöttövuoron. Kyseistä syöttövuoroahan serbialainen johti jo numeroin 30-0, mutta Wawrinka vei seuraavat neljä pistettä ja samalla koko erän.

Kolmannessa erässä niin ikään yksi syöttövuoro ratkaisi erän kohtalon. Erän kuudennessa pelissä Wawrinka siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa kuskin paikalle murrettuaan kamppailussa toisen kerran vastustajansa syöttövuoron. Tällä kerralla Djokovic pelasi vaatimattoman syöttövuoron, sillä hän ei voittanut syötöillään pistettäkään.

Neljäs erä oli huikeita tapahtumia täynnä. Ensimmäisen kerran syötönmurrossa onnistui Djokovic, ja hän olikin menossa vahvasti neljännen erän voittoon. Erän viidennessä pelissä Wawrinka onnistui hankkimaan on-serve -tilanteen takaisin ja erän yhdeksännessä pelissä murtamaan uudelleen tämän kauden kuumimman tennispelaajan syöttövuoron. Wawrinka pääsi syöttämään ottelun voitosta, ja oli lähellä vielä päästää Djokovicin kamppailuun mukaan, mutta lopulta hän hallitsi tilanteen ja vei mestaruuden.

Wawrinka pelasi käytännössä täydellisesti sillä tavalla, kuinka Djokovic oli etukäteen ajateltuna horjutettavissa. Peruslyöntipelissä serbialainen ei olisi ollut lyötävissä, vaan agressiivisellä ja oma-aloitteisella pelityylillä Wawrinka pystyi lähes lyömään vastustajansa ulos kentältä. Voimatenniksestään tunnettu Wawrinka voitti nyt uran toisen Grand Slam -mestaruuden, sillä viime kauden alussa hän nappasi mestaruuden Australian avoimissa.

Takana on kaksi viikkoa tenniksen Ranskan avoimia, ja nyt keskittyminen alkaa kohti Wimbledonia. Djokovic ei vieläkään voittanut mestaruutta Pariisissa. Tuleeko hän koskaan sitä tekemään? Ennen Wimbledonia pelataan muutamia pienempiä nurmiturnauksia. Ensi viikolla miehet pelaavat Hertogenboshissa ja Stuttgartissa. Hollannissa mukana on Suomen Jarkko Nieminen, ja puolestaan Saksassa mukana on muun muuassa Rafael Nadal. Muun muuassa Unibetiltä löydät erinomaiset kertoimet tämän viikon turnauksiin.

Lue myös:
Tenniksellä kasvua pelikassaan
Päättyneen jalkapallokauden hauskimmat hetket!
Juventus ei kyennyt yllätykseen – Barcelona juhli Mestarien liigan voittoa!

VEIKKAUSHUONE-veikkaussivut-728x90-hockey