Ranskan liigan suurseuran päävalmentaja eronnut tehtävästään!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 08/09/2015
Jaa tämä...

Jalkapallon Ranskan liigassa pelaavan Marseillen kohdalla sattuu ja tapahtuu.

Ranskan jalkapalloliigan Marseillen päävalmentaja Marcelo Bielsa järjesti lauantai-iltana varsin yllättävän uutisen, kun hän erosi tehtävästään heti avauskierroksen ottelun jälkeen. Argentiinalaisen Bielsan luotsaama Marseille kärsi kotonaan yllättävän 0-1-tappion huomattavasti heikommalle Caenille.

Vuonna 2014 Marseillen päävalmentajana aloittanut Bielsa jätti eroanomuksensa heti tappiollisen avauskierroksen ottelun jälkeen.

Hänen mukaan päätös oli tehty jo ennen avauspeliä. Eron syyt olivat huonoissa väleissä seurajohdon kanssa. Bielsan avauskausi viime vuonna vaihtui mestaruushaaveista romahtamiseen sijalle neljä kevätkaudella ja ero oli kytenyt siitä lähtien.

– Kiitän faneja, jotka ovat aina olleet selkäni takana joka pelissä ja joka päivä. Olen saanut työni täällä nyt päätökseen ja palaan kotimaahani. Olen laittanut kaikkeni tähän seuraan, Bielsaa kertoi.

– En ole lähdössä täältä muuhun seuraan ja minun haluttiin jatkavan. Mukauduin muutoksiin seurassa, mutta kolmen kuukauden keskustelujen jälkeen en voinut enää hyväksyä sopimukseni alituista muuttamista.

Viime kaudella liigassa neljänneksi sijoittunut Marseille dominoi lauantai-illan ottelua, mutta Caenin Andy Delort teki ottelun ainoan maalin ensimmäisen puoliajan puolivälissä.

Bielsa valmentanut todellisia huippujoukkueita

Bielsa aloitti valmennusuransa Newell’s Old Boysin organisaatiossa juniorivalmentajana ja nousi vuonna 1990 aina seuran ykkösjoukkueen päävalmentajaksi.

Bielsa on aikaisemmin valmentanut esimerkiksi Argentiinan maajoukkuetta, Chilen maajoukkuetta ja Espanjan La Ligassa pelaavaa Athletic Bilbaoa.

Ranskan liigassa pelataan sunnuntaina kolmen ottelun mittainen kierros. Alkuillasta Bordeaux kohtaa Reimsin ja Toulouse saa vastaansa St.Etiennen. Illan viimeisessä kamppailussa vastakkain asettuvat Lyon ja Lorient.

Sunnuntai on jalkapallon ystäville Ranskan liigan lisäksi suurta juhlaa. Englannin Valioliigassa näemme kentällä muun muuassa Arsenalin ja Liverpoolin. Puolestaan Veikkausliigassa vuorossa on äärimmäisen jännittävä Pohjanmaan paikalliskamppailu.

Peliyhtiö Nordicbet tarjoaa tuttuun tapaan erinomaiset kertoimet niin Suomen kuin ulkomaalaisten jalkapalloliigojen tapahtumiin.

Lähteet: Reuters, Yle

Lue myös:
Juventukselle kauden ensimmäinen pokaali!
HIFK-faneilla uskomattoman raskas vieraspelimatka Kuopioon!

nordicbet-valioliiga-790