Rask torjui Canadiensin kumoon - Vezina-pokaali matkaamassa Suomeen? | NHL

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 19/04/2018
Jaa tämä...

Tuukka Raskin 35 torjuntaa siivittivät Boston Bruinsin voittoon derbyottelussa Montreal Canadiensia vastaan. Samalla suomalaistorjuja paranteli osakkeitaan kilpailussa parhaan maalivahdin Vezina-pokaalista.

Tuukka Rask oli keskiviikon NHL-kierroksella täyttä rautaa. Suomalaisveskari venyi kiekon eteen peräti 35 kertaa, kun Boston Bruins iski Montreal Canadiensin nippuun lukemin 4-1.

Keskiviikkoinen voitto oli Raskille jo kauden 29:s. Tämä lukema oikeuttaa NHL-maalivahtien voittopörssissä jaetulle neljännelle sijalle. Otteluita suomalaistähdelle on kertynyt toistaiseksi 48 kappaletta.

Muhkean voittopotin ohella Rask pysäyttää maalinsa suulla kiekkoja 92,80 prosentin varmuudella. Bruins-vahti on myös tässä tilastossa jaetulla neljännellä paikalla. Samalla Rask päästää selkänsä taakse vain 2,12 maalia yhtä ottelua kohden.

Suomalaistorjujan nollapelitilastokaan ei ole yhtään hullumpi. Hän johtaakin kyseistä pörssiä kuudella nollauksellaan.

On sanomattakin selvää, että Rask on ihan tosissaan mukana kilpajuoksussa NHL:n parhaalle maalivahdille jaettavaa Vezina-pystiä kohti.

Muut mahdolliset Vezina-ehdokkaat:

Ben Bishop – Tampa Bay Lightning

(Suluissa sijoitus NHL:n maalivahtipörsseissä)
Voittoja: 29 (4.)
Pääst. maalien ka: 2,10 (5.)
Torjunta%: 92,90% (3.)
Nollapelit: 4 (4.)

Kauden todellinen yllätysnimi. Bishop onkin suurin syy sille, että Lightning keikkuu pudotuspeliviivan paremmalla puolella. Tällä jättiläismäinen veskarilla on ehkäpä parhaat tilastomerkinnän kaiken kaikkiaan.

Carey Price – Montreal Canadiens

Voittoja: 26 (6.)
Pääst. maalien ka: 2,33 (13.)
Torjunta%: 92,50% (7.)
Nollapelit: 4 (4.)

Kanadan olympiakultaan torjunut Price on ollut tällä kaudella tasaisen varmassa kunnossa. Myös Canadiens on matkalla kevään pudotuspeleihin eikä vähiten Pricen ansiosta.

Semyon Varlamov – Colorado Avalanche

Voittoja: 33 (2.)
Pääst. maalien ka: 2,44 (17.)
Torjunta%: 92,60% (5.)
Nollapelit: 1 (35.)

Huimaa kautta pelaavan Alavanchen ykkösvahti Varlamov on ollut joukkueensa ohella mallikkaassa tikissä. Kerännyt hirmuisen määrän voittoja, mutta päästettyjen maalien kerkiarvo on muita kandidaatteja heikompi. Myös nollapelejä on kertynyt yllättävän vähän.

Jonathan Bernier – Toronto Maple Leafs

Voittoja: 25 (9.)
Pääst. maalien ka: 2,59 (23.)
Torjunta%: 92,60% (5.)
Nollapelit: 1 (35.)

Toronton hornankattilassa torjuva Bernier on vastannut tällä kaudella huutoon. Viime kesänä Los Angeles Kingsistä Leafsiin kaupattu Bernier on noussut joukkueensa ehdottomaksi ykkösvahdiksi. Miehen tilastot ovat kokonaisuudessaan erittäin mallikkaat.

Ryan Miller – St. Louis Blues

Voittoja: 19 (20.)
Pääst. maalien ka: 2,61 (17.)
Torjunta%: 92,40% (9.)
Nollapelit: 0 (51.)

Vaihtokaupan takarajalla Buffalosta St. Louisiin suunnannut huippuvahti voi äityä loppukaudesta vaikka millaisiin tilastomerkintöihin. Pelasi mallikkaasti jo umpisurkeassa Sabresissa, mutta huippujoukkue Bluesin takana Miller pääsee parantelemaan tilastojaan mukavaan tahtiin. Voittoja on kuitenkin toistaiseksi aivan liian vähän.

Veikkaussivut

Twitter: @Veikkaussivut