Real Madrid - Barcelona 23.3.2014 | Maailman parasta seurajalkapalloilua

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 23/01/2018
Jaa tämä...

Real Madrid on niskan päällä, Barcan pakko voittaa tai mestaruus karkaa

Vihje lyhyesti

– Real Madrid on kotikentällään El Clasicon suosikki. Joukkue ei ole kompuroinut, vaan pelannut vakuuttavasti viime kuukaudet. Edellinen tappio on aikaisemmasta El Clasicosta Barcelonan kotikentällä lokakuussa. Barcelona taas on hiljattain menettänyt pisteitä heikommilleen, ja on tästä syystä neljä pistettä Real Madridia perässä La Ligassa.

– Molemmat joukkueet selvisivät vakuuttavasti jatkoon Mestareiden liigassa. Barca jyräsi Valioliigan parhaan joukkueen Manchester Cityn ja Real Madrid pieksi saksalaisen Schalken.

– Ottelu on myös Leo Messin ja Cristiano Ronaldon välienselvittely. Messi on viime vuosina ollut niskan päällä, viime aikoina Ronaldon on kuitenkin ollut vahvempi.

– Ottelukertoimista ei löydy järkipeliä, mutta kovista maalilukemista löytyy. Joukkueiden hyökkäykset ovat sen verran kovia, että maaleja tulee. Barcelona ei voi jarrutella, oikeastaan vain voitto pitää heidät kiinni La Ligan mestaruuskamppailussa.

 

Vihje: yli 3,5 maalia, kerroin 2.45 Unibet 

 

 

Lähtökohdat otteluun

El Clasico, Real Madridin ja Barcelonan kohtaaminen, on tällä hetkellä parasta jalkapalloa, jota minkään maan kansallinen sarja voi tarjota. Tällä kertaa kotijoukkue Real Madrid on niskan päällä, seura johtaa Barcelonaan La Ligassa neljällä pisteellä. Tilanne sarjassa on se, että Barcelona ei voi hävitä ja tasapelikin tekee liigan voittamisen vaikeaksi. Realille tasapeli taas olisi vielä kelvollinen tulos. Voittopaineet ovat siis Barcalla.

Kumpikin joukkue on vielä mukana Espanjan cupissa sekä Mestareiden liigassa, jossa Real pudotti vakuuttavasti edellisellä kierroksella Schalken ja Barca Manchester Cityn. Real Madrid on muutenkin ollut viime aikoina erinomainen, joukkue on viimeksi hävinnyt lokakuussa. Silloin pelattiin edellinen El Clasico ja Barca oli 2-1 parempi Barcelonassa. Sen jälkeen pelaamissaan otteluissa Real on pääsääntöisesti voittanut, tasapelejäkin on viidessä kuukaudessa tullut vain viisi.

Barcelona on kompuroinut ajoittain. Se on hiljattain Espanjan liigassa hävinnyt Valladolidille, Valencialle ja Real Sociedadille. Seuralla on muutenkin ollut tänä vuonna ongelmia, brassitähden Neymarin siirrosta koitui kova sotku. Barca on ollut kehno vieraskentillä tällä kaudella. vierasotteluiden saldo on vain 8-3-3, ja tästä syystä joukkue on pudonnut Real Madridin vauhdista.

Real Madrid ei ole viime aikoina ollut vahvoilla Espanjan liigassa pelatuissa El Clasicoissa. Se on voittanut vain kahdesti viimeisissä 11 ottelussa, kumpikin voitto on tullut vain maalin erolla.

Ottelu on hyvin paljon myös Cristiano Ronaldon ja Leo Messin välinen kamppailu siitä, kuka on tällä hetkellä maailman paras pelaaja. Tietenkin Zlatanilla ja muutamalla Bayern Munchenin pelaajalla voisi olla tähän jotain sanottavaa, mutta jalkapallomedian huomioon kiinnittyy Ronaldon ja Messin välienselvittelyyn. Ronaldon tänä vuonna ollut niskan päällä, hän on tehnyt 25 La Liga -maalia. Messin lukema on 18, mutta hänellä on ollut loukkaantumishuolia kiusana.

Ronaldon on ollut hyvä Barcaa vastaan, viimeisissä kymmenessä kohtaamisessa hän on tehnyt yhdeksän maalia. Kuitenkin kahdessa viimeisimmässä hän ei ole osunut, olisiko nyt sitten taas näytönpaikka?

Madridilta Arbeloa on loukkaantuneena, kärkimies Benzeman pelaaminen on vielä epävarmaa. Barcalla ei ole loukaantumishuolia.

Perustelut vihjeelle

Real Madrid on kotikentällään selvästi suosikki, mutta kerroin ei vain riitä peliin. 10Bet tarjoaa Realin voitosta 2,20, mutta ei joukkue kuitenkaan voita ottelua lähes 50 prosentin todennäköisyydellä. Maaliodotusarvo on korkealla, ja suht hyvä veto on Unibetin kerroin 2,45 yli 3.5 maalille. Järkipeli sekään ei ole, mutta mukava panos lisäämään pelin jännitystä.

Vihje: yli 3,5 maalia, kerroin 2.45 Unibet 

 

 

 

Veikkaussivut | Anssi