La Liga: Real Madrid - Barcelona 23.4.2017 klo 21.45

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 18/04/2018
Jaa tämä...

Pelaa vihje: 1. maali Modric, kerroin 19.00 Unibet>>

Kauden toinen El Clasico, ensimmäisessä joulukuun alussa Barcelonan kentällä peli päättyi 1-1. Sarjatilanne La Ligassa on sellainen, että Real Madrid on kärjessä 75 pisteellä, Barcelona on kakkonen yhden ottelun enemmän pelanneena kolmen pisteen päässä. Jos Real Madrid voitta tänään, niin La Ligan mestaruus on jo käytännössä sen.

Zinedine Zidanen valmentaja Real Madrid on pelannut melko sekavan kauden, mutta kun savu laskeutuu, niin se taitaa selvitä kaikesta voittajana. Real on mukana Mestareiden liigan välierissä, mutta Barcelona ei ole. Realilla on kiikarissa komea tupla, Euroopan ykkösturnauksen ja Espanjan liigan voitto. Se ei ole pystynyt tähän kuin kolmesti koko historiansa aikana, ja edellisestä kerrasta on jo melkein 60 vuotta. Real Madrid ei ole voittanut La Ligaa sitten kauden 2011-2012, yllättävän pitkä tauko, kun ottaa huomioon, että se on kuitenkin Barcelonan kanssa selvästi Espanjan suurin seura.

Barcelona on vienyt La Ligan kolme kertaa Realin viimeisen mestaruuden jälkeen, ja kerran ykköseksi yllätti Madridin pikkuveli, Atletico.

Kataloniassa kriisin poikasta

Tällä kaudella Barcelona taitaa olla ajautumassa jonkinlaiseen pikkukriisiin. Se putosi Juventukselle Mestareiden liigan neljännesfinaaleissa, eli aivan liian aikaisin. Luis Enrique jättää Barcan manageroimisen tämän kauden jälkeen, ja uuden managerin tuleminen on aina riski. Real Madrid on viime vuosina ajautunut muutaman kerran tilanteeseen, jossa uusi manageri ei ole saanut hommaa toimimaan, Rafael Benitezin kausi kesäkuusta 2015 tammikuun 2016 yhtenä esimerkkinä.

Barcelona on jo valmiiksi pulassa ennen El Clasicoa. Sen hyökkäyksen ehkä tämän hetken tärkein pelaaja Neymar on ottelusta sivussa pelikiellon vuoksi. Real Madrid taas saanee Gareth Balen takaisin pienen loukkaantumisen jälkeen, ja samaten Realin Dani Carvajal on taas pelikelpoinen. Realin Pepe lienee varmuudella sivussa ottelusta. Barcan riveistä puuttuvat Neymarin lisäksi Rafinha ja Vidal.

Jos joku muu osuisi kuin Ronaldo

Real ja Barca on tunnetusti joukkueita, jotka elävät hyökkäyksen kautta. Viimeisistä kymmenestä El Clasicosta vain yksi on jäänyt alle 2.5 maalin. Viimeisistä 21 keskinäisestä ottelusta vain yhdessä toinen joukkueista on onnistunut pitämään maalinsa puhtaana. Tämä oli viime kaudella, kun Real Madridin kotiottelussa Barca voitti 4-0. Vaikka Real Madrid on pelaamassa loppujen lopuksi hienoa kautta, niin se on pitänyt maalinsa puhtaana vain kymmenen kertaa viimeisissä 50 ottelussa. Vaikea nähdä, että tämän illan ottelu olisi mitään muuta kuin kahden kovan hyökkäyksen näytös. Olisi ollut hienoa nähdä huippukuntoinen Neymar mukana El Clasicossa.

Vetomarkkinoilla Real Madrid on selvä suosikki, Unibetin kertoimet otteluun ovat 2.10 – 4.00 – 3.20. Yli 3.5 maalia saa kertoimeksi 1.98. Lukemat ovat sen verran hyvin kohdallaan, että veto on syytä hakea muista markkinoista. Ensimmäisen maalintekijän kertoimissa joukkueiden supertähdet Ronaldo, Suarez ja Messi ovat alikertoimisia. Kun tähdet ovat alikertoimisia, niin harvemmin osuvat ovat hyviä peliajatuksia. Listassa on mista valita, hyvä vaihtoehto kahvirahoille on vaikka Realin Luka Modric Unibetin kertoimella 19.00.

Pelaa vihje: 1. maali Modric, kerroin 19.00 Unibet>>