Real Madrid - Maccabi Tel Aviv 18.5.2014 | Real Madrid jyrää Maccabin

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 21/02/2018
Jaa tämä...

Maccabi pääsi lopputteluun rimaa hipoen, Real Madrid tyrmäsi Barcelonan

Vihje lyhyesti

– Maccabi Tel Aviv voitti välierässä CSKA Moskovan dramaattisesti viime minuutin nousun ansiosta. Real Madrid suorastaan murskasi Barcelonan omassa välierässään. Ennen turnausta Barcaa pidettiin parempana joukkueena kuin Maccabia, joten Real Madrid on ottelussa suursuosikki.

– Ottelussa on mielenkiintoisia taistelupareja. Joukkueilla on loistavat ns. kuudennet miehet. Realin Rodriguez valittiin hiljattain koko turnauksen MVP:ksi. Maccabin Rice teki ratkaisevan korin CSKA Moskovaa vastaan.

– Maccabi Tel Aviv vastaan Real Madrid on todellinen eurokoripallon klassikko. Tämä on 50:s Euroliiga-kohtaaminen joukkueiden välillä. Ensimmäinen pelattiin jo vuonna 1968. Vuonna 2011 Maccabi voitti Real Madridin Euroliigan semifinaalissa.

– Madrid tulee määräämään ottelun tempon. Joukkue juoksee paljon nopeita hyökkäyksiä, Maccabi tuskin pystyy vastaamaan Madridin dominointiin. Ainoa mahdollisuus israelilaisilla voisi olla supertiukka puolustus, jossa koko joukkue nopeasti tulee alas ottamaan nopea hyökkäys vastaan.

Vihje: Real Madrid tekee korkeamman pistemäärän yhdellä neljänneksellä, kerroin 1,32 Bet365

 

 

Lähtökohdat otteluun

Maccabi Tel Aviv pääsi loppuotteluun voitettuaan CSKA Moskovan dramaattisessa välieräottelussa. Maccabi oli häviöllä koko ottelun, kolmannellä neljänneksellä eroa oli jo 15 pistettä. Viimeisellä minuutilla israelilaiset kuitenkin nousivat rinnalle ja ohi. Ensin David Blu heitti kolmosen sisään ja Maccabi pääsi pisteen päähän. CSKA:n Victor Khryapa menetti saman tien pallon Maccabille, kun peliaikaa oli jäljellä kymmenisen sekuntia. Tyrese Rice pääsi nostamaan voittokorin, kun peliä oli jäljellä enää viisi sekuntia.

Real Madrid selvitti tiensä finaaliin vakuuttavasti. Se suorastaan murskasi toisen espanjalaisen jättiläisen Barcelonan peräti 100-62. Ensimmäisen neljänneksen Barca vielä pysyi Madridin tahdissa, loput kolme neljännestä oli Realin näytöstä.

Loppuottelun kertoimet näyttävät minkälainen ottelu on tulossa. Realin voitosta saa vain noin 1.14 -kertoimia.

Ottelussa kohtaavat kaksi erinomaista joukkueidensa kuudetta miestä, eli sitä pelaajaa, joka ensimmäisenä tulee vaihdosta kentälle. Maccabin Tyrese Rice teki välierän ratkaisseen korin lisäksi CSKA:ta vastaan 19 pistettä hyvällä heittoprosentilla. Real Madridin Segrio Rodriguez teki Barcelonaa vastaan 21 pistettä. Rodriguez hiljattain valittiin koko Euroliigan MVP-pelaajaksi. Rice ja Rodriguez ovat kumpikin älykkäitä pelaajia, jotka ymmärtävät mitä kentällä pitää tehdä.

Real Madrid tulee määräämään ottelun tahdin. Se tulee juoksemaan nopeita hyökkäyksiä, ottelussa tulee olemaan kova tempo. Madrid tarvitsee hyvän levypallopelin puolustuspäässä, jotta joukkue pääsee nopeasti hyökkäämään. Realin Bourousis ja Reyes ovat erinomaisia levypalloissa. Maccabin keskushyökkääjä Schortsanitis on yksi ottelun avainpelaajista. Jos Realin sentterit Slaughter ja Mejri sekä Bourousis onnistuvat Schortsanitisia vastaan, niin Maccabilla ei juurikaan ole mahdollisuuksia.

Maccabin täytyy myös onnistua puolutuksessa, jotta joukkueella olisi mahdollisuuksia. Se ei voi antaa Realin tehdä lähemmäs sataa pistettä. Maccabin on puolustettava hyvin joukkueena, puolustettavaa miestä on pystyttävä vaihtamaan ja siten pakottaa Real virheisiin.

Maccabin fanit ovat kuuluisia kovasta kannustuksestaan. Kotikentällä Maccabi on hankala voitettava juuri kovaäänisen fanijoukon vuoksi. Jonkin verran heistä lienee apua tässäin ottelussa, tuhannet Maccabin kannattavat ovat matkanneet lopputurnaukseen ja he ovat takuulla äänekkäitä.

 

Perustelut vihjeelle

Real Madrid on suursuosikki ja aivan oikeutetusti. Hankala nähdä kuinka Maccabi voisi kääntää ottelun itselleen. Real on ylivoimaisesti Euroopan kovin hyökkäyspään joukkue tällä kaudella, ja se on myös äärimmäisen kova puolustuksessa. Maccabi on edennyt loppuotteluun rimaa hipoen. Realin voittokerroin, noin 1.14, on kohdallaan, jos ei jopa pelattava. Bet365 antaa kertoimen 1,32 sille, että Real tekee korkeimman pistemäärän yhdellä neljänneksellä. Tämä toteutuu useammin kuin kolme kertaa neljästä.

Vihje: Real Madrid tekee korkeamman pistemäärän yhdellä neljänneksellä, kerroin 1,32 Bet365

Veikkaussivut | Anssi