Espanjalaisjätti miljoonalla eurolla tukemaan pakolaisia!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 09/06/2015
Jaa tämä...

Espanjalaisjätiltä mahtava teko pakolaisia kohtaan.

Espanjalaisseura Real Madrid lahjoittaa miljoona euroa pakolaisten auttamiseksi Espanjassa. Seura kertoi asiasta lauantaina.

– Seura haluaa auttaa miehiä, naisia ja lapsia, jotka ovat joutuneet jättämään kotinsa paetakseen sotaa ja kuolemaa, tiedotteessa sanottiin.

Real Madrid julkisti aiemmin tällä viikolla liikevaihtonsa nousseen ennätyksellisiin lukemiin. Nyt liikevaihto on noussut 660,6 miljoonaan euroon.

La Ligassa pelaava ryhmä aikoo samalla lahjoittaa nuorille pakolaisille peliasuja ja tarjota fasiliteettejään näiden käyttöön.

Real Madrid lukeutuu myös tällä kaudella Espanjan korkeimman sarjatason suurimpiin mestarisuosikkeihin yhdessä Barcelonan kanssa. ”Valkoisen talon” isännät on voittanut muun muuassa Espanjan liigan mestaruuden yli 30 kertaa ja muita kilpailuja valtavan määrän.

Myös muita seuroja tukemassa

Real Madrid ei ole ensimmäinen seura, joka tukee pakolaisia, sillä samanlaisia eleitä on nähty viime päivinä, kun tieto pakolaiskriisistä on levinnyt maailmalla.

Bundesliigassa pelaava saksalaisjätti Bayern München ilmoitti muutama päivä sitten, että se lahjoittaa miljoona euroa pakolaisten hyväksi. Rahallisen tukemisen lisäksi münchenilaisseura tekee yhteistyötä viranomaisten kanssa, jotta lapsille saadaan saksankielen opetusta, ruokaa ja jalkapallovarusteita.

– Bayern haluaa ottaa sosiaalisesti vastuun niistä kärsivistä lapsista, naisista ja miehistä, jotka pakenevat kotiseudultaan, Bayernin toimitusjohtaja Karl-Heinz Rummenigge totesi seuran tiedotteessa.

Tuhansia pakolaisia on saapunut Saksaan viime aikoina etenkin Unkarin ja Itävallan kautta. Münchenin rautatieasema on yksi paikoista, joihin pakolaisia on tullut runsaasti.

Portugalin parhaimmistoon jo pitkään kuulunut FC Porto puolestaan aikoo lahjoittaa pakolaisapuun euron jokaisesta myymästään pääsylipusta Mestareiden liigan avauskierroksen otteluista. Fox Sportsin mukaan Porto on ehdottanut Euroopan jalkapalloliitto Uefalle, että muut Mestareiden liigaan päässeet joukkueet tekisivät samoin.

Skotlannin ykkösjoukkue Glasgow Celtic on luvannut lahjoittaa lauantaina pelatun ystävyysottelun tuoton avustusjärjestöille.

Suomessa Palloliitto on osallistunut pakolaisten auttamiseen lahjoittamalla jalkapalloja Kirkkonummen vastaanottokeskukselle.

Myös Kansainvälinen Olympiakomitea on ilmoittanut lahjoittavansa kaksi miljoonaa euroa hätäapuna.

SM-liigassa pelaava Kärpät julkaisi facebook-sivuillaan aiheesta keskustelua herättäneen päivityksen:

Tänä vuonna jo yli 350 000 ihmistä on ylittänyt Välimeren paetessaan sotaa ja vainoa Eurooppaan. Heistä yli 2 700 on...

Posted by Oulun Kärpät on Sunday, 6 September 2015

Kysymme lukijoiltamme seuraavaksi, että pitäisikö suomalaisen urheilun ja suomalaisten urheilijoiden auttaa yhä enemmän hädässä olevia pakolaisia?

[interaction id=”55ec25fa85c614d961764e42″]

EM-karsinnoissa pelataan sunnuntaina yhdeksän ottelua. Kentällä nähdään muun muuassa Islanti, joka on pelannut huikeat EM-karsinnat. Reykjavikiin vieraaksi saapuu tällä kerralla Kazakstan. Huippujoukkueista Hollanti on tiukassa paikassa Turkin vieraana ja Italia saa vieraakseen Bulgarian.

Peliyhtiö Unibet seuraa vahvasti EM-karsintoja tarjoten laajan vetovalikoiman myös livevedon puolella.

Lähteet: AFP, Yle, Fox

Lue myös:
Video: Chelsea-ikonin maali ennätystenkirjoihin!
Bayern Munchen pelaaja suuntaamassa rapakon taakse?