Red Bull lähdössä formuloista, vai onko sittenkään?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • 26/04/2018
Jaa tämä...

Formula ykkösten Red Bull tallista on kuultu Australian osakilpailun jälkeen kummallista kihinää. Mercedes on liian ylivoimainen. Aika radikaalisti on kellon ääni muuttunut sitten Red Bullin mahtiajan, vielä toissakaudellahan talli oli suorastaan ylivoimainen Mersun tapaan.

Mistä tämä nurina sitten johtuu? Monet ovat veikanneet tämän vuoden Renaultin moottorin olevan yksinkertaisesti liian huono Red Bullin vaatimuksiin, toisten mielestä Red Bull tallin Dietrich Mateschitz on kyllästynyt Formula ykkösiin.

Taustalla lienee kuitenkin ihan toisenlainen totuus. Tallia lähellä oleva taho esitti mielenkiintoisen vision, jossa Red Bull dumppaisi pian Renaultin moottorit ja alkaisi itse kehitellä omaa moottoria Red Bullin ja Toro Rosson voimanlähteeksi. Eikä Mateshitz ole todellakaan kyllästynyt Formuloihin, hänen haaveensa on saada haltuun se, mikä Bernie Ecclestonella on tällä hetkellä eli yksinvalta F1:ssä. Joka tapauksessa Dietrich haluaa nousta F1 –johtoon ja tehdä Formuloista taas sen, millä ne nousivat huimaan suosioon. Näinkään ei voi jatkua, kustannukset nousevat aivan liian suuriksi kuten kauden alkukin on jo osoittanut.

Nähtäväksi jää mitä Red Bull tekee, mutta nämä lopettamispuheet F1-tallin osalta ovat kyllä suurta palturia. Rahaa tallilla on vaikka mihin, mutta ei sekään halua ottaa montaa kautta turpiin. Jotain tulee tapahtumaan ja pian.

Veikkaussivut | Petteri

Twitter: @VeikkaussivutFacebook: Veikkaussivut